Van links naar rechts: Trainer Dennis Young, de twee Oekraïnese voetballers en ex prof. Marvin Wijks,
Van links naar rechts: Trainer Dennis Young, de twee Oekraïnese voetballers en ex prof. Marvin Wijks, (Foto: )

'Zij zijn absoluut een meerwaarde'

Twee Oekraïners bij RVC/Celeritas

Nico Mos

De trainer van RVC / Celeritas, Dennis Young, heeft met ex prof Marvin Wijks, de European Soccer Exchange op gericht. Begin dit jaar zijn zij met hun eerste uitwisselingsproject (pilot) van start gegaan met de Oekraïnse voetbalclub FC Karpathy. Twee jeugdige Oekraïners van die club spelen momenteel bij RVC Celeritas. Dennis Young, geflankeerd door de twee jeugdspelers is enthousiast.

Rijswijk - "Wij zijn hier niet om te studeren, maar zijn puur met het voetbalspelletje bezig", antwoorden Jacko en Donni op de vraag of zij ook nog studeren in Nederland. Het gesprek heeft grotendeels in het Engels plaats zodat de twee voetballers zich gemakkelijk verstaanbaar kunnen maken. Dennis Young: "Jacko en Donni hebben hier bij aankomst direct een een heel programma doorlopen, bestaande uit een fysieke training, sportschool training en medische begeleiding door fysiotherapeuten, zodat we een indruk kregen, hoe ze er voor stonden. We hebben de spelers deze namen gegeven, want in het veld roept dat gemakkelijker dan Vladimir." Volgens Dennis is Jacko een aanvallende middenvelder en Donni een controlerende middenvelder. "Ze zijn absoluut een meerwaarde. Ze kwamen aanvankelijk met drie spelers, maar de derde spelers bleek teveel last te hebben van een hardnekkige knieblessure".

Hoeveel wedstrijden hebben jullie al gespeeld voor RVC / Celeritas? Jacko en Donni: "We hebben er, vanaf februari, al zo'n tien wedstrijden op zitten". Jacko speelt tot het einde van het seizoen bij de club. Donni moet eerst terug om zijn visum te verlengen en keert dan ook terug. Dennis: "Voor European Soccer Exchange is het een uitwisselingsprogramma waarbij de toekomst van deze jeugdspelers voorop staat en een goede integratie hebben in het Europese voetbal. Dat ze RVC Celeritas nu versterken is een leuke bijkomstigheid. Hun toekomst ligt op een hoger niveau en via vriendschappelijke wedstrijden bij (semi) profclubs kunnen zij zich laten zien".

Meer berichten