Win een boekje van Katja Schuurman
Win een boekje van Katja Schuurman (Foto: )

Nieuwe boeken van Katja Schuurman

Door de redactie

Win boekjes over de boerderij

Voor Katja Schuurman en dochter Sammie is het buitenleven heel belangrijk. Lekker in Uitdam tussen de boerderijen genieten ze van het leven ver van de stad. Niet zo verwonderlijk dus dat de actrice die ook een talent voor schrijven heeft, het leven op de boerderij als thema heeft gekozen voor haar nieuwste boeken. Na twee eerdere verhalen over Daan en Charlie komen er in opdracht van Campina nu twee nieuwe avonturen uit van de boerenzoon Daan en het stadsmeisje Charlie.

"Veel kinderen die in de stad wonen denken dat melk uit een pak komt. Ik wil ze graag laten zien hoe het er op de boerderij aan toe gaat", vertelt Katja Schuurman. "Het zijn humoristische boeken en daardoor zeker niet kinderachtig. Eigenlijk zijn ze voor iedereen tot een jaar of 12 leuk."

Katja schrijft de boeken samen met de kinderboekenschrijfster Mathilde Stein. "Eerst gaan we brainstormen over een verhaal en vervolgens gaan we allebei schrijven", legt Katja uit. "Ik ben ook heel blij met Harman van Straaten als illustrator. Zijn tekeningen passen perfect bij het verhaal."

Lezen vindt de actrice, programmamaakster en schrijfster heel belangrijk. "Ik wil dat Sammie ook meegeven. We lezen bijna elke dag. Ze is nu 9 en kan dus ook zelf goed lezen maar samen lezen doen we nog steeds. Soms lezen we om de beurt elkaar een stuk voor", zegt ze.

Hoofdrolspelers in de Campina-boeken zijn Daan en Charlie. Daan woont op een boerderij en Charlie is vanuit de stad tegenover hem komen wonen. Ook Daans puberende broer Siebe speelt een belangrijke rol. De nieuwe boeken 'Daan en Charlie en de ding-dong dieren' en ' Daan en Charlie en de koeiencamping' zijn te koop bij Jumbo.

De twee nieuwe boeken zijn van 1 tot en met 14 mei verkrijgbaar bij alle Jumbo supermarkten. Bij aankoop van 2 Campina producten krijgt u één boekje. Wie de vorige delen heeft gemist, kan deze nog met 30% korting sparen bij Eurosparen. Dit loopt van 1 tot en met 22 mei.

Campina die de boeken uitgeeft houdt op Hemelvaartdag, 31 mei, en Tweede Pinksterdag, 10 juni, open boerderijdagen. In het hele land stellen boerderijen hun deuren open en worden er allemaal leuke activiteiten gehouden. "Wij zitten hier al midden tussen de dieren maar als er bij de boerderijen bij ons kalfjes worden geboren dan gaan we altijd even kijken hoor", vertelt Katja. "Ik vind dat onwijs leuk. Jonge dieren dat is toch prachtig?"

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen zetten 69 boerenfamilies door heel Nederland hun deuren open. Op alle boerderijen worden activiteiten voor kinderen aangeboden. Kijk op www.campina.nl/boerderijdagen.

Deze krant geeft 4 x 2 boekjes weg aan lezers van de krant. Wilt u kans maken op een van de boekjes, beantwoord dan de volgende vraag. Hoe heten de hoofdpersonen uit de boeken van Katja Schuurman? Mail het antwroord naar redactie.gr@persgroep.nl.

Meer berichten