Een van de werken van Dominic. Foto: Nina van Katwijk
Een van de werken van Dominic. Foto: Nina van Katwijk (Foto: Nina van Katwijk)

Nieuw kunstatelier in In de Bogaard

Nina van Katwijk

De droom van de kunstenaar

Het atelier van kunstenaar Dominic Brown hangt vol met abstract expressionistische en figuratieve schilderijen. De kleurrijke vormen steken scherp af tegen de grijze muren van het pand. Dominic is nog bezig de ruimte in te richten maar dit contrast geeft uitstekend weer waar zijn werk voor staat; Kleur scheppen in deze grijze wereld.

Rijswijk - Dominic is net met zijn atelier in de voormalige Stepswinkel bij In de Bogaard, op de Prins Constantijn Promenade, ingetrokken. De kunstenaar mag er tijdelijk zijn kunst tentoonstellen en verkopen. Wie hiervoor kleding bij de Steps kocht herkent misschien zijn stijl. Dominic heeft namelijk vijf ontwerpen voor prints op Steps-jurken en t-shirts gemaakt. Zijn zelfstandige werk is echter uniek.

"Mijn inspiratie haal ik uit oude culturen, hoe ouder hoe beter", vertelt Dominic. "Als kind ging ik met mijn familie op vakantie naar Egypte. Daar raakte ik zo onder de indruk van alle oudheden dat het me altijd is bijgebleven." Dat is terug te zien in Dominic's werk, zijn schilderijen bevatten elementen uit Oud Egyptische kunst, Mayakunst, oud Midden-Oosterse kunst en meer. Dit combineert Dominic in een abstracte stijl die doet denken aan het kubisme en het expressionisme. "Ik maak mijn kunst met technieken die nog niet eerder op deze manier gebruikt zijn", vervolgt hij zijn verhaal. Dominic schetst het ontwerp op papier waarna hij het inscant en digitaal bewerkt. In Photoshop en illustrator voegt hij extra kleuren en vormen toe. Als dat klaar is print hij het werk uit om er met een penseel structuur aan te geven. Als laatste stap scant Dominic het werk weer in. "Het leuke aan dit proces is dat je het ontwerp kan afdrukken zoals je wilt." Sommige van zijn schilderijen drukt hij af op canvas, anderen op aluminium wat een zilveren glans geeft, en weer andere werken drukt hij af met een glanzende giethars laag. "Iedere eeuw heeft nieuwe kunststijlen nodig, deze eeuw ook. Dankzij de moderne technologie hebben we weer nieuwe mogelijkheden." concludeert hij.

Regelmatig reist Dominic naar andere landen om inspiratie op te doen. Nederland is te grijs en grauw voor hem. Dominic's werk is juist kleurrijk. "Ik wil de wereld graag iets mooier maken." De wereld mooier maken doet hij ook via zijn werk in opdracht. Al verschillende keren heeft Dominic afbeeldingen gemaakt in openbare ruimten voor de gemeente Den Haag. Momenteel is hij in gesprek met de gemeente Rijswijk. "Ik ben een echte Rijswijker, dus het wordt tijd dat ik hier in Rijswijk werk ga maken. "Dominic heeft de droom van de kunstenaar; Naar verre landen reizen, dat op doek zetten en kunnen leven van de verkoop van zijn schilderijen. Hij is al een eind op weg. Eén van zijn werken, 'Vrouw met roze lippen', is in de running voor het gezicht van de Haagse Museum Nacht. Zijn werk is tentoongesteld in Spanje, Mexico, Denemarken en Zuid-Korea. Momenteel zijn zijn schilderijen en een nieuwe eenmalige lijn t-shirts, sjaals en telefoonhoesjes te koop in In de Bogaard, Rijswijk.

Meer berichten