Marco van Trier de nieuwe hoofd jeugdopleiding van Vredenburch.
Marco van Trier de nieuwe hoofd jeugdopleiding van Vredenburch. (Foto: )

Van Trier wordt hoofd jeugdopleiding

'Mijn aanpak werkt blijkbaar'

Nico Mos

Hij voetbalt weliswaar in de selectie van Vredenburch, maar komt door een hardnekkige blessure weinig aan spelen toe. Ook traint hij (nog) Vredenburch 0 19 -1. Marco van Trier (29) wordt de nieuwe hoofd jeugdopleiding. "Een leuke nieuwe functie."

Rijswijk - "Ik ben weliswaar nog speler van het eerste elftal,", vertelt Marco van Trier, "maar ik ben dit seizoen en vorig seizoen ook al, heel lang geblesseerd geweest. Door die blessure zit ik een beetje in twijfel of ik met voetballen nog wel doorga. Zeker nu ik vanaf het nieuwe seizoen hoofd jeugdopleiding ben bij Vredenburch", komt Marco direct tot de kern. "Thuis heb ik een kleine en een tweede is op komst. Allemaal leuke dingen en ja dat vind ik ook van de nieuwe functie."

"Ik wilde dus een keuze maken en vroeg mij af, wat ga ik nou doen. Nou toen vroeg het bestuur, maar ook de ouders van spelers of ik geen hoofd jeugdopleiding wilde worden. Blijkbaar sta ik er goed op (glimlacht). Per direct is de huidige hoofd jeugdopleiding gestopt en in feite vul ik deze baan nu eigenlijk al in, terwijl het bedoeling volgend seizoen zou zijn, maar iedereen weet mij nu al te benaderen c.q. te bereiken. Thuis heb ik het er ook over gehad, want deze baan kost meer tijd. Mijn trainingsaanpak blijkt te werken, zodat ik daar ook de (jeugd) trainers op wil aansturen. De jeugd bij Vredenburch is de laatste twee jaar iets terug gelopen. De jeugdtrainers in de onderbouw ga ik op allerlei gebied helpen. Mijn speerpunt is te zorgen dat er meer jeugd deze kant op komt, al ga ik zeker niet smeken. Als we iets goeds neerzetten, gaat dat van mond tot mond en dat is de beste reclame. Ik ga mij hier vol op richten en ga dus geen elftal meer trainen", aldus Marco van Trier, die als voetballer twee jaar in de A1 van Vredenburch speelde en na uitstapjes naar RKAVV, DHC, Semper Altius en RKDEO, weer terugkeerde op het oude nest. "Ook omdat mijn broer en andere vrienden hier voetbalden".

Meer berichten