Een groene tuin is goed voor het klimaat. Op zaterdag 20 april krijgt u hulp bij het maken van een ontwerp.
Een groene tuin is goed voor het klimaat. Op zaterdag 20 april krijgt u hulp bij het maken van een ontwerp. (Foto: )

Maak je tuin helemaal klimaat-proof

Gratis schetsontwerp bij Groenrijk

Wendy Bakker

Wil je jouw tuin veranderen? Maak deze dan meteen klimaat-proof. Op zaterdag 20 april maken tuinontwerpers een gratis tuinschets voor je in Groenrijk 't Haantje in Rijswijk. Heb je geen grootse plannen, maar wil je wel meer groen in de tuin? Lever dan een tuintegel in voor een gratis plantje.

Rijswijk - Op 20 april vind je bij Groenrijk 't Haantje alle informatie, inspiratie en hulp om je tuin zo in te richten dat deze hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen aankan. Tussen 11.00 – 15.00 zitten twee ontwerpers klaar om ontwerpschetsen te maken. Voor een mooie, groene en klimaatbestendige tuin. Meld je wel van te voren aan bij het Hoogheemraadschap Van Delfland, want vol is vol!: info@klimaatkrachtig.nl o.v.v. tuinontwerp.

Bij De Groene Karavaan kun je een tuintegel inleveren en daarvoor krijg je dan een gratis plantje terug. Tegel eruit, Plant erin! Ook staan de vrijwilligers van De Groene Karavaan klaar om allerlei vragen over tuinieren te beantwoorden en vind je in het tuincentrum een presentatie van hoe je je tuin klimaat-proof kan maken.

De actie is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland, Operatie Steenbreek Rijswijk, Groenrijk 't Haantje en het Platform Groen in Rijswijk. Samen willen ze Rijswijk klimaatbestendig en groener maken, maar daar hebben ze hulp bij nodig. Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen. Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting, een boom en planten dragen bij aan minder wateroverlast.

Neem je maatregelen om jouw tuin of leefomgeving klimaatbestendig te maken, dan kan het Hoogheemraadschap van Delfland bijdragen in de kosten: https://klimaatkrachtig.nl/subsidie.

Meer berichten