AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk breidt uit

AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden, verwijskliniek voor huisdieren, heeft zijn locatie uitgebreid. Het vloeroppervlak van de dierenkliniek aan de Frijdastraat 20a in Rijswijk is nu 1.000 m2. Al 2,5 jaar na de opening in 2016 was Haaglanden toe aan uitbreiding. "Het aantal dieren dat wij per jaar behandelen is sinds de opening in 2016 verdubbeld. Door de groei van de vraag naar complexe zorg voor huisdieren en spoedeisende zorg raakten onze consultatieruimtes overbezet" aldus Marcel Reijers, Dierenarts chirurg en praktijkmanager bij AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden.  

Rijswijk - AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden vormt één organisatie met AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht. Het biedt specialistische zorg voor katten en honden. Baasjes kunnen er na een doorverwijzing van hun dierenarts met hun dier terecht voor bijvoorbeeld (complexe) operaties aan gewrichten, zoals kunstheupen, of voor een CT-scan. Het verwijscentrum met locaties in Rijswijk en Dordrecht levert die zorg met dertig dierenartsen, waaronder negen specialisten. De klinieken hebben in totaal zo'n 50 medewerkers en zijn daarmee een van de grootste verwijscentra voor huisdieren in Nederland.

Bijzondere specialistische zorg
Haaglanden levert alleen specialistische zorg. Baasjes kunnen er met hun huisdieren terecht met een doorverwijzing van een gewone dierenarts. De vraag naar verwijszorg groeit enorm. Reijers: "Huisdieren worden gezien als een volwaardig lid van het gezin. Eigenaren kijken dan ook kritisch naar de kwaliteit van de zorg voor hun dier. Daarnaast schakelen dierenartsen steeds vaker een specialistische dierenarts in voor diagnoses en behandelingen waar ze zelf weinig kennis van en ervaring mee hebben".
Haaglanden heeft specialisten voor de vakgebieden cardiologie, chirurgie, dermatologie, traumatologie intensive care, interne geneeskunde, medische beeldvorming, neurologie, oogheelkunde en orthopedie. Daarnaast heeft het een dierenarts met bijzondere kennis van kattengeneeskunde. Het verwijscentrum beschikt over een dierenarts-specialist orthopedie en er is momenteel bovendien een dierenarts-specialist orthopedie bij het verwijscentrum in opleiding. Het team in Rijswijk verricht alle mogelijk orthopedische ingrepen en staat in Nederland in het bijzonder bekend om het plaatsen van kunstheupen bij honden en katten.


 

Meer berichten