Zelfverdediging in Rijswijk

Tendoryu Aikido ZuidWest is een aikidoclub gevestigd in Rijswijk. Aikido is een traditionele Japanse verdedigings- en krijgskunst waar de nadruk ligt op de ontwikkeling van, coördinatie, concentratie en de innerlijke kracht. Hoe groter deze kracht is, hoe meer men in staat is om de hedendaagse maatschappij met zijn werkdruk en leeftempo het hoofd te bieden. Aan de andere kant worden het motoriek en het waarnemingsvermogen sterker ontwikkeld. "Hierdoor ontstaat een betere timing, verhoogd reactievermogen, weerbaarheid en geestelijke ontwikkeling," vertelt initiatiefnemer Jannie Gisberts, die al meer dan 20 jaar actief is in deze krijgskunst.

Jannie Gisberts is begonnen bij Tendoryu Aikido Roermond. Bijna 10 jaar geleden besloot hij zijn woonplaats Roermond te verruilen voor Den Haag. "Voor mijn passie betekent dit dat ik 8 jaar lang gemiddeld twee keer per week op en neer reisde van Den Haag naar Roermond," vervolgt Jannie. IN 2016 besloot Jannie dat het tijd werd voor een volgende fase in zijn Aikido carrière te weten de oprichting van een eigen Aikido club. Dit resulteerde in de oprichting van "Tendoryu Aikido ZuidWest."

Jannie werd in 2014 door Shimizu Sensei persoonlijk gegradueerd tot Sandan (3e dan). Daarnaast bezoekt hij regelmatig diverse Aikido stages in binnen- en buitenland om op deze wijze zijn niveau op peil te houden. Beroepsmatig is Jannie al meer dan 31 jaar als Security Professional werkzaam in de Security Branche waar hij diverse functies heeft bekleed. De afgelopen 10 jaar is Jannie werkzaam als professionele trainer-docent in deze sector. Daardoor zijn de lessen die door Jannie gegeven worden professioneel van opzet zowel op didactisch- als ook op pedagogisch niveau.

Geen wedstrijden
"Bij Aikido kennen we geen wedstrijden," benadrukt Jannie. Het grote verschil met vechtsporten als karate en judo is dat er in Aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Iedere vorm van competitie is afwezig in Aikido. Aikido betekend letterlijk vertaald "de weg van het samenkomen met Ki (innerlijke kracht)". Aikido is een belangrijk deel van de Japanse cultuur en heeft een geschiedenis van meer dan 500 jaar.
Om Aikido te beoefenen is in eerste instantie niet veel nodig. De beginnende Aikidoka is al klaar voor zijn eerste lessen met lekker los zittende kleding en een paar badslippers. Besluit men na enige tijd om door te gaan met Aikido dient een Aikido/judo pak aangeschaft te worden.

Openingstijden
Tendoryu Aikido ZuidWest is gevestigd in de gymzaal van basisschool "t Kristal aan de Henri Dunantlaan 90 in Rijswijk. De trainingen zijn iedere dinsdag- & vrijdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig en tram 17 stopt op loopafstand.
De eerste proefles is gratis.
Voor meer informatie: www.tendoryuaikidozuidwest.nl of Google: "aikido zuidwest"

Meer berichten