De Choral Passion van Hugo Distler

Het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) voert op Palmzondag 14 april om 15.00 uur het passieconcert de Choral Passion van Hugo Distler uit in de Bonifatiuskerk in Rijswijk. Het ensemble staat onder leiding van Marijke van Klaveren, met medewerking van Martien Stoeten.

Rijswijk - Het VVE heeft een traditie opgebouwd van het uitvoeren van passiestukken. Distler schreef dit stuk in het begin van de jaren dertig voor een bezetting van een vijfstemmig gemengd koor, zonder verdere begeleiding. Het koor bezet bij voorkeur zelf de solistenpartijen. Gelegenheid om dit stuk in uitvoering te horen is er niet vaak, en dat is volledig onterecht. Het is echt een juweeltje uit het passie-repertoire en zonder meer de moeite van het beluisteren waard!

Het Voorburgs Vocaal Ensemble (VVE) is een kamerkoor dat uit negenentwintig zangers bestaat. Sinds 1987 staat het VVE onder leiding van Marijke van Klaveren. Het ensemble, dat in 1978 is opgericht, streeft naar een open en ontspannen sfeer, zonder dat er sprake is van vrijblijvendheid. Het VVE heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd. Dat omvat zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit vrijwel alle stijlperiodes. Vaak gaat het om meerstemmige composities voor a capella koren; ook werkt VVE samen met vocale of instrumentale solisten en ensembles. Binnen het brede spectrum dat het koor bestrijkt is er wel sprake van een lichte voorkeur voor muziek uit twintigste eeuw met een impressionistisch karakter.

Het passieconcert vindt plaats in het kader van de concertserie 'Muziek in de Bonifatius' aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis.

Meer berichten