Geen protocollen maar pure zorg

Willie Reedijk was het werk in de zorg na 25 jaar een tikkeltje beu. In 2011 verhuisde zij met echtgenoot Caspar naar de Haagweg 141 waar nu een volwaardig logeerhuis voor meervoudig complexe gehandicapte kinderen is gerealiseerd. Zodat ouders zo nu en dan tijd voor zichzelf kunnen hebben. Rijswijker Frans de Hoogh bracht - na een spontane inzamelactie - een kerstcheque ter waarde van duizend euro.

RIJSWIJK - "Ik was niet meer met de zorg bezig. Protocollen volgen, smartdoelen stellen en halen, formulieren invullen", gruwelt Willie Reedijk. "Steeds meer ouders kwamen met de vraag of hun kind bij ons kon logeren tijdens de vakantie of voor een weekendje. Zo zijn we hier met Logeergezin Willie in Rijswijk neergestreken. Ik ben nu weer puur met de zorg bezig, Ja, dat gaat 24 uur per dag, zeven dagen in de week door", zegt Willie Reedijk.
Weinig in het statige pand aan de Haagweg doet aan een verpleegomgeving denken. Op de mantelzorgunit voor drie personen na die onlangs in de tuin is aangebouwd. "We kunnen ruimte voor zes tot zeven kinderen bieden. Ja, dan is het best een drukke boel in ons want Caspar en ik hebben ook samen zes kinderen.We leven in de huiskamer gewoon samen met onze gasten. "Inmiddels is Zieshaan die hier als gast met spierdystrofie kwam, ons pleegkind geworden."
Soms zijn de kinderen door de complexe beperkingen - lichamelijk en verstandelijk - simpelweg niet tijdelijk in de reguliere zorginstellingen te plaatsen. Willie Reedijk: "Wanneer verpleeghuizen de deur gesloten houden, komen ouders naar ons. Er zijn in de omgeving meer logeerhuizen, maar het worden er steeds minder. Wij vangen kinderen uit een specifieke doelgroep op, met epilepsie, autisme, diabetes en meer. We pureren voedsel als het moet, geven ook sondevoeding. Twee kinderen kunnen nog lopen, de anderen zitten in een rolstoel."
Vaak bezoekt het gezelschap op zaterdag de markt in Oud Rijswijk. Wanneer het tijd voor een versnapering is, wordt bij Lunchroom Meijer voor de kinderen steevast ruimte gemaakt. "Bij bloemenhandel Daan Souverijn kregen we onlangs spontaan vier kerstmannen. 'Kies uit en neem maar mee', zei Daan. Soms denken de mensen dat we van Mappo Mundo zijn, maar dat klopt dus niet", verduidelijkt Willie Reedijk.
Frans de Hoogh en Floortje Barneveld van Hoveniersbedrijf de Bosbes onderhouden de tuin van Logeergezin Willie en kwamen met een spontane actie om het echtpaar te ondersteunen. Met een 'doosjesverkoop' waarvan kopers de inhoud (oude voorraad tuinartikelen) niet wisten, werd duizend euro bijeengesprokkeld. De bestemming is bekend: een fontein in de tuin.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden