Foto: Paul

Cor Esser krijgt erepromotie voor judoverdiensten

Op dinsdag 5 februari is bij judovereniging YAWARA bij Don Bosco Rijswijk de Rood-Wit geblokte judoband uitgereikt aan judomeester Cor Esser voor verdiensten voor de judosport.

RIJSWIJK - Cor is begonnen met judo bij Don Bosco Rijswijk (1960). Zijn eerste leraar was Wil Wagner. De verdiensten van Cor zijn o.a.: Judoleraar B, Examinator Judo, Nationaal Kata Judge Judo en Scheidsrechter Judo en volgens de kinderen "de meest kindvriendelijke judo scheidsrechter".

Tevens is hij Erelid van Don Bosco Rijswijk en sportschool Chitari van Richard de Bijl te Spijkenisse. Hij is gasttrainer in Zweden, Ierland, Belgie en Vietnam geweest, secretaris van de Nationale Graden Commissie Judo en Landelijke Coordinator hogere dan examens 4e en 5e dan judo. Meester Cor geeft onder meer judo les bij YAWARA Don Bosco Rijswijk en VELO Ryu Ha te Wateringen. Voor wat betreft het scheidsrechteren stond hij in Zweden, Engeland en Vietnam op de mat.

Deze Erepromotie is aan Cor Esser door de Internationale Kurodaiya Federatie verleend. De heer Shihan Krishna Gopal, oprichter van de Kurodaiya, reikte de rood-wit geblokte uit met het certificaat uit aan Cor onder het toeziend oog van de judo- kinderen, de judoka's en belangstellenden.

Meer berichten