Foto:

Samen wandelen in de natuur

Stichting Gezond Natuur Wandelen zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om wandelgroepen te begeleiden voor mensen die minder actief zijn.

Rijswijk - Er gaan altijd twee vrijwilligers mee per wandelgroep. De wandelingen zijn overdag, op een vaste tijd en vanaf een vaste locatie en je kunt zelf aangeven of je wekelijks of maandelijks beschikbaar bent gedurende een uur.

De wandelingen van een uur zijn bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook, minder actief zijn. De regelmatige wandelingen leveren een grote bijdrage aan de gezondheid. Het gaat hierbij om het wandelen zelf, waarbij de groene omgeving bijdraagt aan de gezonde inspanning en beleving. Het is geen natuurexcursie, maar tijdens de wandeling mag iets worden verteld over de natuur, het gebied of een actueel natuurthema. Kennis van de natuur is welkom maar geen vereiste. De Stichting organiseert voor nieuwe wandelbegeleiders een korte E.H.B.O-cursus, een IVN Natuurmomenten cursus en de Wandelbegeleiders cursus van de Katholieke Wandel Bond Nederland.

Je kunt je aanmelden bij Mariëlle de Jong: marielle@gezondnatuurwandelen.nl

De Stichting Gezond Natuur Wandelen is opgericht met als doel om mensen gratis te begeleiden bij wandelingen in de stadse natuur.

Meer berichten