Presentator Frans Limbertie haalt alles uit de kast om BvR-fractievoorzitter Larissa Bentvelzen tot een antwoord op dé vraag te verleiden.
Presentator Frans Limbertie haalt alles uit de kast om BvR-fractievoorzitter Larissa Bentvelzen tot een antwoord op dé vraag te verleiden.

Rondom Rijswijk zoekt het antwoord

Emile Verdegaal

Gasten stevig aan de tand gevoeld

De Rijswijkse Schouwburg, Bill Baker's Big Band, (on)verwachte gasten en presentator Frans Limbertie. Zie hier de ingrediënten van Rondom Rijswijk, het lokale praatprogramma dat zondag zijn vierde editie kende.

RIJSWIJK - Frans opende met René Marquard, bij velen nog bekend van het programma 'Bekende Rijswijkers' dat rond 2012 door Omroep Rijswijk werd uitgezonden. "Rijswijk is een artiestenstad", vertelde Marquard. "U kent de ­Buziaulaan, maar wist u dat deze Rijswijkse komiek een grote inspiratiebron was voor Toon Hermans, Wim Sonneveld en Wim Kan?" Geholpen door de zaal herinnerde Marquard vervolgens aan tal van andere bekende ooit in Rijswijk woonachtige artiesten. Van Teddy Scholten tot John Leddy en van Monique van de Ven tot Patty Brard. Marquard: "Nee, 'Bekende Rijswijkers' heeft nooit om kandidaten verlegen hoeven zitten."

"En deze lijst groeit nog altijd door", aldus Frans, die zo een bruggetje maakte naar zijn volgende gaste, filmster Maaike Bakker. Maaike schittert momenteel als Manon in de jeugdthriller 'Pestkop' maar is ook bekend van de jeugdserie 'Het Huis Anubis'. "Na Trias en toneelschool Rabarber had ik de smaak van het acteren te pakken. Ik verhuisde op jonge leeftijd van Rijswijk naar Antwerpen, om te gaan werken bij Studio 100. Daar speelde ik in vele rollen, vaak ook in Sint films. Recent hebben we de buitenopnamen voor de film 'De brief voor Sinterklaas' afgerond. Ik speel daarin Patty Pepernoot, naast Lieke van Lexmond en Bram van de Vlugt. Nu nog de binnenopnamen en montage, dan kan deze prachtige film op 9 oktober in première."

Tijd dan voor de lokale politiek. Frans had Larissa Bentvelzen uitgenodigd, fractievoorzitter van Beter voor Rijswijk (BvR) die na het recente uiteenvallen van onze coalitie het voortouw nam in de onderhandelingen. Centraal stond Frans' vraag: "Wanneer hebben we een nieuw college en met welke partijen?" Bentvelzen bleef hem het antwoord schuldig. Dus gooide Frans het over een andere boeg en liet hij Larissa vertellen over haar ervaringen het afgelopen jaar. "Wij kwamen als grootste partij uit de bus maar zijn uiteindelijk niet gevraagd om zitting te nemen in het college. Dat was enorm balen, vooral voor de ruim drieduizend Rijswijkers wiens stem niet werd gehoord. Als initiatiefnemer voor een nieuw college vind ik dat we nu niet dezelfde fout moeten maken. Ik wil voorkomen dat er straks een andere grote groep is die zich niet gehoord voelt door de lokale politiek."

Interessante gedachte, net als Larissa's verzoenende woorden dat niemand erbij gebaat is om alles overboord te gooien wat in de afgelopen periode in gang is gezet. Dit opgeteld bij de VVD-opstelling niet meer met GroenLinks (GL) in één coalitie te gaan zitten, rechtvaardigt de vraag: Gaan BvR en GL dan samen een coalitie vormen? Maar ook deze vraag bleef zondag onbeantwoord. Waarna Bill Baker's Big Band de aanwezigen nog maar eens trakteerde op een swingend muzikaal slot van deze middag.

Meer berichten