Kleur je straat gaat van start

Circa dertig inwoners uit de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat in Oud-Rijswijk gaan komende zaterdag 18 geveltuinen aanleggen en beplanten. Daarmee trapt Rijswijk de campagne 'Kleur je straat' af.

Rijswijk - Het idee achter 'Kleur je straat' is om samen met buurtbewoners in actie te komen en de eigen straat of buurt groener te maken met geveltuinen en bloeiende boomspiegels. Niet alleen helpt het tegen wateroverlast; het biedt ook een fijnere leefomgeving voor vogels, insecten en mensen.

De geveltuinen in de Leliestraat en de Frederik Hendrikstraat zijn een voorbeeld van hoe in een oude, stenige stadsbuurt met smalle straten, extra groen kan worden toegevoegd. Maar ook in andere buurten en wijken is gevelgroen mogelijk. Bij een initiatief voor vijf of meer geveltuinen in een straat kunnen bewoners meedoen aan 'Kleur je straat'. De Groene Karavaan van Platform Groen in Rijswijk komt dan met een bakfiets vol kleurige biologische bij- en vlinderplanten langs. De coördinator Operatie Steenbreek helpt vervolgens bij de plantenkeuze. Daarnaast worden bewoners geholpen bij de aanleg van de geveltuin en voert de gemeente het zand af. Meer info? Mail Wendy Bakker: steenbreek.rijswijk@gmail.com .

Meer berichten