Foto:

Winnaars ING Help Nederland Vooruit zijn bekend gemaakt

De uitslag van de actie 'Help Nederland vooruit' van het ING Nederland fonds is bekend. Tijdens deze actie konden mensen stemmen op een aantal lokale goede doelen. Deze doelen winnen een geldbedrag. De hoogte van het bedrag hangt af van de hoeveelheid stemmen.

Rijswijk - Voor de actie is Nederland opgedeeld in tweeënvijftig regio's. In elke regio zijn vijf stichtingen, volledig bestaande uit vrijwilligers, geselecteerd om mee te doen aan de stemronde. Deze liep van 21 januari tot en met 10 februari. In de krant van 30 januari was te lezen dat er drie lokale goede doelen uit Rijswijk deelnamen aan de actie; Don Bosco Rijswijk, Stichting Rijswijk Ponyweide en Groepswonen Ouderen Rijswijk. Omdat de ING Rijswijk en het Westland onder één regio heeft geplaatst vallen Plusbus Westland en Single SuperMom Den Haag ook onder de prijzen. De einduitslagen per regio zijn te lezen op de website van Help Nederland vooruit: www.ing.nl/helpnederlandvooruit.

Uitslag regio Rijswijk - Westland

De eerste prijs van €5.000,- gaat naar de Plusbus Westland. De Plusbus vervoerd mensen van zestig jaar en ouder van deur tot deur.

Stichting Rijswijk Ponyweide wint de tweede prijs van €3.000,-. Het geld willen zij besteden aan beveiligingscamera's om de pony's 's nachts te bewaken.

Don Bosco Rijswijk wint de derde prijs. Het geldbedrag van €2.000,- gebruiken ze om het project Ontmoeten & Beleven te financieren. Tijdens bijeenkomsten van dit project brengt Don Bosco kinderen met een beperking, kinderen uit een asielzoekerscentrum en kinderen zonder bijzondere situatie bij elkaar om begrip te kweken en spelletjes te spelen.

De vierde prijs is voor Groepswonen Ouderen Rijswijk, een woningcomplex voor 55+ers met een sociale inslag. Zij hebben €1.500,- gekregen om leuke activiteiten te organiseren voor de inwoners.

De vijfde en laatste prijs is gewonnen door Single SuperMom Den Haag. Dit goede doel heeft €1.000,- om alleenstaande moeder te ondersteunen en trainingen te geven.

Crowdfunding

Dit jaar wil het ING Nederland fonds de deelnemers die een donatie hebben ontvangen nóg verder vooruit helpen. Na de uitreiking krijgen zij de mogelijkheid om hun eigen crowdfunding actie op te zetten via 'Voor je buurt.' Het fonds begeleidt de deelnemers in dit proces om te komen tot de meest optimale resultaten. Hiervoor werken zij samen met het platform Voor je buurt: www.voorjebuurt.nl.

Meer berichten