Er op uit met de kinderen
Er op uit met de kinderen (Foto: de Bibliotheek aan de Vliet)

De gezellige familiemaand in de Bibliotheek aan de Vliet

De woensdagmiddagen in de bibliotheek in Rijswijk starten weer supergezellig met activiteiten voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Het thema is deze maand ‘de gezellige familiemaand’.

Rijswijk - De familiemaand biedt allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen de kinderen naar een verhaal luisteren, een zelfportret maken en zelfs computerspelletjes programmeren! Kaarten zijn te koop bij de balie in de bibliotheek en via de website: www.bibliotheekaandevliet.nl/woensdagmiddag.

Hap, slik, weg

Luister naar het verhaal van Odile. Ze moet met haar ouders mee naar het dierenmuseum. Als Odile de opgezette krokodil kietelt, wordt ze ineens opgeslokt. Komt Odile weer terug bij haar familie? Na het verhaal maken de kinderen een familiestamboom van takken en wol. Leeftijd: 4 t/m 8 jaar. Datum: woensdag 6 maart van 14.30 tot 16.00 uur bij de Kindertribune en in het Atelier

Schilder een zelfportret

Deze middag kijken alle kinderen goed in de spiegel en schilderen ze een heus zelfportret. Met verf, stipjes en strepen gaan ze in het atelier van de Kunstuitleen aan de slag en maken ze een zelfportret in de stijl van Vincent van Gogh.
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar. Datum: woensdag 13 maart van 14.30 tot 16.00 uur in het Atelier.

Film ‘Paddington2

Paddington spaart voor een duur cadeau voor zijn tante Lucy in Peru, die binnenkort honderd wordt: een antiek uitklapboek over Londen. Maar het boek wordt gestolen en Paddington krijgt de schuld en belandt in de gevangenis! Lukt het hem en de familie Brown om de dief te ontmaskeren? Leeftijd: 4 t/m 8 jaar. Datum: woensdag 20 maart van 14.30 tot 16.00 uur in de Theaterzaal

Op bezoek bij de E-familie

Deze middag gaan de kinderen aan de slag als programmeur en ontwerper. Ze bouwen videospelletjes met Bloxels, werken met Lego WeDo en denken als een robot met Blue Bot en Micro:Bit. Maak deze leuke en leerzame middag kennis met de E-familie en ga aan de slag in het E-Lab. Leeftijd: 9 t/m 12 jaar. Datum: woensdag 27 maart van 14.30 tot 16.00 uur in het E-Lab.

Meer berichten