Foto:

Gevarieerde editie 'RondomRijswijk'

Frank Rouwendal

Afgelopen zondag, 10 februari, presenteerde Frans Limbertie voor de derde keer zijn talkshow 'Rondom Rijswijk'. Een programma over politiek, cultuur en amusement. Een verslag.

Rijswijk - Ondanks het treurige februari- weer was de sfeervolle toneelzaal van het Trias- theater goed gevuld. Frans heeft de goede eigenschap zijn items niet te laten uitdijen, zodat het publiek nooit in de buurt komt van zelfs maar het kleinste greintje verveling. In de politieke interviews laat hij de politici het woord doen, zelf blijft hij begeleidend op de achtergrond. Ook schroomt hij niet om samen met de kunstenaars met succes op te treden, zoals hij deed bij toneelgroep Elf.

In het eerste politieke interview legde de Rijswijkse VVD fractievoorzitter Coen Sleddering uiterst helder uit waarom zijn partij het college onlangs had verlaten. Zie meer hierover elders in de krant. Bij bedragen die landelijk beschikbaar moeten komen van 400 tot 800 miljoen euro, wilden de liberalen niet starten met een klimaatplan voor de gemeente Rijswijk, alvorens de landelijke politiek een afgerond klimaatplan had vastgesteld met de daaraan vastgekoppelde subsidie- regels voor de gemeentes. VVD en Groen Links willen beiden een onderzoek naar een klimaatplan, maar zijn het oneens over het tijdstip van starten. Het is jammer, dat Rijswijk een capabel wethouder van financiën armer is geworden.

In het tweede interview toonde Wil van Nunen (PvdA) duidelijk haar sociale gezicht. Zij sprak haar steun uit voor de onlangs gestarte Weekendschool en de vergroting van de werkgelegenheid binnen Rijswijk, en deed dit op een zeer betrokken wijze. Vervolgens zong de pas 15-jarige Vanessa Roberts inlevend en expressief 'When we were Young', van de Britse zangeres Adele. Henk Weidema presenteerde in zijn gedicht weer zijn empathische en kritische houding ten aanzien van de Rijswijkse politiek. Dit keer over de crisis binnen het college. Wil Visser zat in het publiek, en werd voor even in het spotlicht gezet. Hierin lichtte hij zijn visie op de teloorgang van de bushaltes van bus 23 in de Rijswijkse Muziekbuurt toe. Visser was optimistisch over de terugkeer van beide haltes na overleg met de betrokken wethouder. Ruud Kies en Jacqueline van der Akker van de Toneelgroep Elf, gaven het publiek een geslaagd voorproefje van het door hen binnenkort op te voeren toneelstuk 'Puntwederik' van Peter van Straaten. Dit toneelstuk is op zaterdag 2 en zondag 3 maart te zien in het theater van Woonzorgcentrum Steenvoorde. Nadere informatie via info@toneelgroepelf.nl

Tot slot sloot de selectie van 11- tot 12-jarige danseressen binnen de Trias dansopleiding deze voortreffelijke middag soepel en zeer ritmisch af. Alles bij elkaar genomen bood 'Rondom Rijswijk' Rijswijk weer een zeer informatief en amusant programma. U kunt als betrokken Rijswijker bij de volgende performance op zondag 17 maart om 14.00 uur in de kleine zaal van de Rijswijkse Schouwburg eigenlijk niet ontbreken.

Meer berichten