A.W. Reijerse / Nederlands Fotomuseum
A.W. Reijerse / Nederlands Fotomuseum (A.W. Reijerse / Nederlands Fotomuseum)

Werkplaats Schatgraven in je eigen verleden

Rijswijk - Wie erover denkt om zijn of haar levensverhaal op te schrijven, kan binnenkort terecht in Museum Rijswijk. Schrijfdocente Sylvia Roes geeft daar vanaf 22 februari een werkplaats Schatgraven in je eigen verleden. Iedereen draagt haar of zijn eigen schatkist met zich mee. In deze werkplaats ga je via creatieve schrijftechnieken op zoek naar de parels en diamanten van je leven. Zo rijg je je anekdotes en herinneringen aaneen tot je levensverhaal. Mensen van alle leeftijden kunnen hun levensverhaal opschrijven.
In deze werkplaats krijg je iedere keer een ander onderwerp waar je vervolgens opdrachten over uitwerkt. Het zijn kleine thema's die aan de orde komen, maar juist in kleine thema's zitten de grote verhalen. Daarna deel je je verhaal met de groep, want het luisteren naar elkaar geeft herkenning en inspireert.
Je gaat schatgraven in het Museum Rijswijk, voormalig woonhuis van de dichter Tollens en een inspirerende plek waar heden en verleden samenkomen.
Er is ruimte voor minimaal zes en maximaal tien deelnemers. De werkplaats is in Museum Rijswijk, Herenstraat 67, op de volgende data: 22 februari, 8 en 22 maart, 5 en 19 april, 3, 17 en 31 mei, 14 en 28 juni 2019. Tijd: 13.30 – 16.00 uur. De kosten zijn €175,-. Aanmelden: sylvia@toverpen.nl. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is. Meer informatie: www.toverpen.nl of sylvia@toverpen.nl

Meer berichten