Marissa Koopmans brengt een toast uit
Marissa Koopmans brengt een toast uit (Foto: Siem van der Veen)

Feestelijke opening Leeuwendaalkerk

Afgelopen zaterdag vond de feestelijke opening van de Leeuwendaalkerk plaats. De Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) aan de Oranjelaan had in het najaar een grondige verbouwing ondergaan.

Gasten uit de kring van de andere Rijswijkse kerken en een aantal Haagse kerken kwamen de resultaten van de verbouwing bewonderen. Daarnaast waren o.a. vertegenwoordigers van de diverse aannemers en bewoners uit de wijk Leeuwendaal aanwezig.

Van kostschool tot kerk

In zijn toespraak stond Leendert Verheij, voorzitter van de Leeuwendaalkerk, stil bij de geschiedenis van het gebouw. In 1904 kwam het gebouw tot stand als onderdeel van een groter complex, dat zich uitstrekte tot de Haagweg. Aanvankelijk was het een kostschool. In 1923 kreeg het gebouw aan de Oranjelaan een kerkelijke bestemming. Sinds de zestiger jaren is de NGK eigenaar. Wijkbewoners kennen het gebouw als hun stembureau.

Band met de wijk Leeuwendaal

Toen de kerk in 2013 fuseerde met de Haagse zusterkerk koos de nieuwe gemeente er bewust voor om in de wijk Leeuwendaal te blijven en de band met de wijk te versterken. Deelname aan festiviteiten op Koningsdag, de jaarlijkse kerstnachtdienst, Leeuwendaallezingen en sinds kort koffieochtenden op dinsdag passen bij die keuze. Om de groeiende band met de wijk te benadrukken was de voorzitter van de wijkvereniging Leeuwendaal, Marissa Koopmans, uitgenodigd om bij de opening het woord te voeren. Zij feliciteerde de Leeuwendaalkerk met de prachtige resultaten van de verbouwing en sprak ook van haar kant de wens uit dat de band tussen de kerk en de wijk zal groeien. Zij onderstreepte dat met het uitbrengen van een toost.

Meer berichten