Aanpak klimaat splijt de coalitie

Het is crisis in de Rijswijkse politiek. Begin deze week is de fractie van de Rijswijkse VVD uit de coalitie gestapt. Wethouder Van der Pol (VVD) heeft aan de Rijswijkse gemeenteraad zijn ontslag aangeboden.

Rijswijk - De directe aanleiding voor de crisis zit in de weigering van de Rijswijkse VVD om de door het college voorgestelde Energievisie te accorderen. Het college wilde op basis van deze visie aan de slag, zodat Rijswijk plannen kan maken waarmee aangesloten wordt bij het landelijke klimaatakkoord. De Rijswijkse VVD vindt dat echter te snel. Coen Sleddering, fractievoorzitter van de VVD zegt in een toelichting niet tegen klimaatmaatregelen te zijn. "Maar het moet behapbaar en betaalbaar zijn voor onze inwoners. We hoeven niet het beste jongetje van de klas te zijn op dit gebied."

Door het vertrek van de VVD heeft de coalitie bestaande uit Groenlinks, D66 en Wij. Rijswijk geen meerderheid meer in de Rijswijkse gemeenteraad. De fractievoorzitters van Groenlinks, D66 en Wij. Rijswijk willen nu met de andere fracties in gesprek voor een nieuw college met voldoende steun in de gemeenteraad. Beter voor Rijswijk neemt het voortouw voor nieuwe 'formatiegesprekken.'

Meer berichten