Knotwilgen zijn iconisch voor het Nederlandse landschap.
Knotwilgen zijn iconisch voor het Nederlandse landschap. (Foto: )

Een ochtend wilgen knotten in het Wilhelminapark met de KNNV

Heb je belangstelling voor tuinieren en wil je tegelijkertijd iets goeds doen voor de samenleving? Kom wilgenknotten met het KNNV en help de gemeente met het onderhouden van de natuur.

Rijswijk - Op zaterdag 2 februari organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, afdeling Delfland, een ochtend ten behoeve van het in standhouden van de knotwilgen in Rijswijk.

Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur verzamelen bij de Blokhut, Pieter Postmapad in het Wilhelminapark. Er wordt tot 12.30 uur geknot. Jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen onder begeleiding van een ouder meedoen. Er wordt geknot tot ca. 12.30 uur. Bij regen gaat het niet door. Vraag een locatiebeschrijving aan bij: Geert van Poelgeest. Tel: 06 – 33 00 17 42. E-mail: afdelingDelfland@knnv.nl. De KNNV zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen.

Het belang van knotwilgen

Vanouds staan er knotwilgen in Rijswijk. Deze werden vooral gebruik om hout te oogsten om de kachel mee te stoken, ook werd het hout gebruikt bij de agrarische werkzaamheden voor gereedschap en palen.

Knotwilgen herbergen nu belangrijke natuurwaarden en herinneren ons aan het voormalig gebruik. Zij vormen een sieraad voor het landschap en vinden veel dieren en planten er een goed onderkomen.

Wat staat de KNNV voor?

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is een vereniging voor natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven.

De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Elk jaar kent een groot thema, in 2019 is dat: Bescherm de natuur in je buurt.

Meer berichten