Tandenborstels Gambia

Rijswijk - De Petrusschool verzamelt deze week zoveel mogelijk nieuwe tandenborstels verzamelen voor Gambia. Maar liefst 10.000 tandenborstels zijn nodig.

Iedereen kent het wel: kiespijn. Dat kan zoveel pijn doen dat je misschien wel niet meer kunt leren, eten, slapen, denken of zelfs spelen. In Nederland gaan wij dan naar de tandarts, die helpt ons snel van de pijn af. Zo is het niet in Gambia. Daar drukken de kinderen een stukje stof in accuzuur op hun kies om van de pijn af te komen! Vreselijk natuurlijk. En daarom is de stichting WESTLAND4GAMBIA opgericht. Deze stichting heeft zes jaar geleden een "tandzorgauto" naar Gambia gebracht. Deze auto gaat langs scholen om kinderen van hun pijn af te helpen en poets-instructies te geven. Dit is onder begeleiding van een tandarts en een assistent.

Op een school van 4000 leerlingen hebben slechts 50 kinderen beschikking over een tandenborstel. Dat is natuurlijk veel te weinig! Tandenborstels kopen in Gambia kan, maar die zijn na 3 keer poetsen al onbruikbaar. Daarom gaat de stichting in Gambia in de klassen langs en hangen daar poetszakken op met daarin voor ieder kind een eigen tandenborstel. Daarnaast hebben de schooldirecteuren twee keer per dag tijd ingepland om te poetsen. In februari gaat de stichting samen opnieuw een "tandzorg auto" naar Gambia rijden.

Om dit een succes te maken hoopt de Petrusschool 10.000 tandenborstels in te zamelen. Vrijdag 1 februari is de laatste inzameldag op school.

Meer berichten