Foto: Erwin Dijkgraaf

Trouwen op zondag mogelijk op buitenlocaties

Rijswijk - vanaf begin dit jaar is het mogelijk om op de buitenlocaties, zoals landgoed Te Werve, Herberg Vlietzigt en restaurant Savarin op zondag in het huwelijk te treden. De gemeente heeft hiervoor het Reglement Burgerlijke Stand aangepast, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om op zondag te trouwen tussen 9.00 en 18.00 uur (officiële feestdagen uitgesloten).
Met deze extra mogelijkheid  wordt Rijswijk een  echte  trouwgemeente. Te meer daar bij de landelijke verkiezing van de populairste trouwlocaties Rijswijk goed uit de bus kwam. Zo werden landgoed Te Werve en Herberg Vlietzigt respectievelijk tot eerste en derde  trouwlocatie van Zuid-Holland gekozen. Te Werve kwam zelfs als derde trouwlocatie van Nederland uit de bus. "Prima resultaten die Rijswijk op de kaart zetten als de trouwgemeente van Zuid-Holland" aldus burgemeester Michel Bezuijen.
Dinsdagmiddag 29 januari kwamen vertegenwoordigers van drie Rijswijkse buitenlocaties op bezoek bij burgemeester Michel Bezuijen  om het trouwen op zondagen door te spreken. Het gaat hierbij om  Patrick van Zuiden van  Restaurant, Hotel & Spa Savarin, Stephan van den Akker van Landgoed Te Werve en Ronald Leenheer van Herberg Vlietzigt. De heren bedankten de burgemeester voor de snelheid waarmee de gemeente ' trouwen op zondag' mogelijk heeft gemaakt. Zij ontvingen uit  handen van de burgemeester  een exemplaar van het aangepaste 'Reglement Burgerlijke Stand 2018'.

Meer berichten