Foto: Bert Kraaijpoel

Hofstads Jeugdorkest opent concertserie in de Bonifatiuskerk

Het 15e seizoen van de concertserie in de Bonifatiuskerk start op zondagmiddag 13 januari om 15.00 uur met het Hofstads Jeugdorkest, het oudste Jeugdorkest ter wereld. Onder leiding van dirigent Marcel Geraeds brengt het orkest De Notenkraker suite opus 71 a (P.I. Tchaikovsky), Suite uit 'The Polar Express' (A. Silvestri), Slavische Dans no. 8 (A. Dvorak), Hongaarse dans no. 5 (J. Brahms) en Polovetzer dansen uit 'Prins Igor (A. Borodin) ten gehore.

Rijswijk - Marloes Borsboom, wethouder van Cultuur van de gemeente Rijswijk, verricht de opening van deze nieuwe concertserie.

Het Hofstads Jeugorkest is het oudste en grootste orkest van de Vereniging Hofstad Jeugdorkest. Het telt 70 leden. Het Jeugdorkest bestaat uit scholieren en studenten in de leeftijd van circa 14 tot 25 jaar. De Orkestacademie van het Jeugdorkest leidt kinderen op voor orkestspel in een (jeugd) symfonieorkest.
In 2011 is de vereniging uitgebreid met het Ypenburg Entreeorkest. Inmiddels heeft de vereniging zes enthousiaste orkesten/ensembles en telt ze bijna 400 leden. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren onder andere tournees naar Suriname, Sicilië en China.
Marcel Geraeds (1973) is sinds 2010 aan Hofstads Jeugdorkest verbonden als dirigent van het Jeugdorkest. Geraeds studeerde in Tilburg orkestdirectie. Van 1999 tot 2002 assisteerde Marcel Geraeds Jaap van Zweden en in de daaropvolgende jaren dirigeerde hij projectmatig diverse orkesten waaronder het Philips Orkest, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest het Amstel Strijkers Ensemble en leidde hij het Nederlands projectorkest Capita Selecta tijdens tournees naar Italië, Hongarije en Frankrijk. Daarnaast is Marcel actief als klarinettist in diverse beroepsorkesten van Nederland is hij lid van het Farkas Quintet Amsterdam.

Gratis toegang

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie 'Muziek in de Bonifatius' aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Meer berichten