Er zijn verschillende activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.
Er zijn verschillende activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen. (Foto: CPNB)

Voorstellingen en peutervoorlezen tijdens Nationale Voorleesdagen

Dat voorlezen belangrijk is voor jonge kinderen, kan de Bibliotheek aan de Vliet niet vaak genoeg zeggen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, het zorgt voor rust en regelmaat. En, het is vooral erg leuk. Rond de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari) geeft de bibliotheek nog eens extra aandacht aan voorlezen.

Rijswijk - Er staan twee verschillende voorstellingen op het programma, beide gebaseerd op het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. In Leidschendam en Voorburg is een muzikale voorstelling met eigengemaakte poppen. In Rijswijk komt snel en inventief theater. Hierbij zie je ook de techniek achter het spel, wat veel kinderen aanspreekt. De voorstelling is voor kinderen van 2 – 6 jaar.

Harry, de huispoes gaat op stap en raakt de weg kwijt in de stad. Aan het einde van het verhaal is hij veel vriendjes rijker en vindt hij zijn huis gelukkig weer terug. In Rijswijk zijn de voorstellingen op 20 januari om 9.30, 11.00 en 13.30 uur. In Voorburg op 16 januari en in Leidschendam op 23 januari, dezelfde tijden. Kaartverkoop via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Peutervoorlezen
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat ook het Peutervoorlezen in het teken van het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Er wordt een interactieve vertelvoorstelling gehouden voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar. Tijdens het voorlezen geniet u samen met uw peuter van een heerlijk ontbijt. Het ontbijt met voorlezen begint om 08.45 uur en duurt tot 09.45 uur. In Rijswijk vindt deze plaats op vrijdag 1 februari. Gratis, vooraf aanmelden via de website of aan de balie in de bibliotheek. Om 10.00 uur wordt ‘Een huis voor Harry’ ook voorgelezen tijdens het reguliere Peutervoorlezen (zonder ontbijt).

Gratis lid worden
Meld uw peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis aan als lid van de bibliotheek en bespaar € 2,75 inschrijfgeld. Uw kind krijgt als welkomstcadeau een vingerpoppetje van de kater Harry uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’, zolang de voorraad strekt.

Meer berichten