Heeft u oude, bijzondere boeken? Laat deze taxeren door Arie Molendijk.
Heeft u oude, bijzondere boeken? Laat deze taxeren door Arie Molendijk. (Foto: )

Laat al uw oude boeken taxeren

De redactie

Denkt u zeldzame boeken in uw bezit te hebben? U kunt ze op 15 januari in het Bastion Hotel te Rijswijk laten taxeren door Arie Molendijk, Taxateur van oude boeken. Molendijk houdt het komende jaar door heel Nederland toegankelijke taxatiedagen voor iedereen die geïnteresseerd is.

Rijswijk - Dinsdag 15 januari organiseert Molendijk een taxatiemiddag in Rijswijk. U kunt u van 13.00 tot 16.00 uur langs komen met onder andere oude bijbels, oude (handingekleurde)atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten.

De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen. De kosten voor een taxatie bedragen 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken. De taxatiekosten voor grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Het Bastion Hotel is gelegen op de Polakweg 12, te Rijswijk. U wordt vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel. Als u behoefte hebt aan meer Informatie kunt u kijken op de site: www.molendijkboeken.nl.

Over Arie Molendijk

Arie Molendijk heeft al 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. en is inmiddels een internationaal begrip in zijn vakgebied. Op 1 december 2018 heeft hij zijn jubilleum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen.

Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

Meer berichten