Start van maatschappelijke Diensttijd voor jongeren

Jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de omgeving, de maatschappij en voor hun eigen toekomst. Een soort maatschappelijke stage. Met dat doel starten landelijke proefprojecten van de Maatschappelijke Diensttijd. In Rijswijk start in januari The Real Social, één van de eerste proefprojecten.

Rijswijk - Juist in een tijd waarin iedereen gewend is om online sociaal te zijn, is het fijn om dat offline ook te zijn. Een ander helpen maar ook meteen zelf groeien, een cv opbouwen, vergoeding en doorgroeimogelijkheden krijgen. Jongeren van 16 tot 26 jaar krijgen nu de kans om hun talenten en ideeën in te zetten voor kinderen, jongeren en senioren. In Rijswijk gebeurt dat middels sport-, cultuur- en gezondheidstrajecten.
De jongeren van The Real Social (teammates) werken samen met de teamcaptain van Haaglanden Beweegt. Zij gaan bijvoorbeeld enkele uren per week aan de slag met cultuurlessen voor de jeugd, sportles geven op basisschool De Bazaar in het AZC of zetten zich in voor de gezondheid van senioren. Maar ook het ontwikkelen en uitvoeren van eigen ideeën wordt enthousiast ondersteund.
Are you social? Om Rijswijk nog mooier te maken. Om iets voor een ander te betekenen en tegelijkertijd aan een CV, toekomst en carrière te werken. Om met The Real Social echt iets voor Rijswijk te betekenen, schrijven toekomstige teammates zich nu in op www.therealsocial.nl

Meer berichten