Foto:

Loubistok; Een concert om verliefd op te worden

Het vocaal-instrumentaal ensemble "Loubistok" uit Oekraïne geeft een concert in de Bonifatiuskerk op zondag 9 december om 13.30 uur .

Rijswijk - De vijf dames zijn muzikaal geschoold op het conservatorium van Liviv in West-Oekraïne. Ze geven daar ook les, ieder in een andere discipline. De leden van Loubistok komen op in authentieke klederdracht uit de Karpaten, en bespelen originele instrumenten zoals: de kobza, de bandura, de viool en diverse fluiten. Het repertoire bestaat uit Oekraïense volksmuziek, maar ook uit meer bekende nummers. Alle liedjes worden meerstemmig en vaak adembenemend mooi gezongen, begeleid door typisch Oekraïense instrumenten.

Sinds 1996 toeren deze vijf getalenteerde dames regelmatig door België, Frankrijk, Engeland en Nederland. Het concert begint zondag 9 december om 13.30 uur.


De naam Loubistok betekent zoveel als ' liefdesdrank'. Dit is een drank gemaakt van lavas of wilde selder, die in het geniep door de dorpsmeisjes aan de jongens werd gegeven in de hoop dat zij op die manier verliefd op hen zouden worden. De dames van Loubistok willen hun publiek verleiden met hun prachtige stemmen, hún liefdesrecept bij uitstek.

Meer berichten