Wethouder Marloes Borsboom bouwt mee aan de eerste muur.
Wethouder Marloes Borsboom bouwt mee aan de eerste muur. (Foto: )

Kopers metselen eerste muurtje van woningen Parkrijk

Fase vier van Parkrijk in RijswijkBuiten is van start gegaan. De eenentwintig nieuwe woningen zullen energiezuinig en duurzaam zijn. Het project is een ontwikkeling van de Ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten VOF, bestaande uit Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed.

Rijswijk - Maandag 26 november is de bouw ingeluid met een feestelijke bijeenkomst waarbij toekomstige bewoners zelf een muurtje konden bouwen. Nadat alle kopers ieder een steen hadden gemetseld, heeft wethouder Borsboom de rij compleet gemaakt. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er, onder het genot van muziek, een hapje en drankje genuttigd en gezellig nagepraat.

Stadsvilla's en hofwoningen

Gelegen naast Sion en aan de voet van het Wilhelminapark, vormt Parkrijk de perfecte combinatie tussen buiten wonen en stedelijk wonen. Het gaat om 21 eengezinswoningen, onderverdeeld in elf stadsvilla's en tien hofwoningen.

Deze typen verschillen in woonoppervlak en uitstraling. De statige stadsvilla's worden gekenmerkt door hun individuele architectuur en diverse kleuren metselwerk. De hofwoningen worden in twee korte woningblokken gebouwd. Ook hier zijn de gevels voorzien van bijzondere details zoals een andere kap of een andere kleur gevelsteen. De bouw van de woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk.

De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

Meer berichten