Foto:

Rijswijks Jeugdtheater speelt energieke High School Musical

Het Rijswijks Jeugdtheater speelt 'High School Musical' in de Rijswijkse Schouwburg. De regie wordt verzorgd door Pepijn Jehee die de musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2006, in een nieuw, modern jasje heeft gestoken.

Rijswijk - In het verhaal zetten sporter Troy (Noah Rust) en studiebol Gabriella (Leslie van Galen), samen de school op zijn kop, door auditie te doen voor de schoolmusical. De Tonello's, onder leiding van Sharpay (Britney Zaaijer) en Ryan (David Oudijk), willen hier een stokje voor steken, omdat ze bang zijn dat de toneeldocent, Ms. Darbus (Veerle Wallenburg), Troy en Gabriella boven hun zal verkiezen.

De koor- en solozang zijn beiden zeer sterk, met dank aan muzikaal leider Koen Both. De choreografieën van Eline Jansen worden energiek uitgevoerd, met als hoogtepunt het nummer 'Hou je kop bij het spel', waar de basketballen over het podium vliegen. Regisseur Pepijn Jehee zorgt voor een dynamische voorstelling en houdt de vaart er goed in. De cast speelt met veel energie, maar hierdoor is de tekst niet altijd even goed te verstaan.

Troy en Gabriella zijn een genot om naar te kijken. De vonk slaat over en de hele zaal kan het voelen. De opvallendste op het podium is toch wel David Oudijk, die zijn excentrieke rol van Ryan vol overgave en energie vertolkt. Samen met Britney Zaaijer, die een lekker venijnige Sharpay neerzet, tilt hij de voorstelling naar een hoger niveau.

Dit alles speelt zich af in een prachtig, ingenieus, en strak decor, waar de band, onder leiding van Carly Bakker, ook deel van uit maakt. Samen met de kleding, vormt het één mooi geheel waar de spelers zich zonder te veel decorwisselingen, bevinden in de aula, de gymzaal, het drama- en scheikundelokaal, en de botanische tuin.

De musical is aanstaande zondag, 25 november, nog één keer te zien in de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling verdient zeker nog een veel vollere zaal. Aanrader voor kinderen en verplichte kost voor iedereen die in zijn jeugd de 'High School Musical' films heeft gezien!

Meer berichten