Foto: Peter van Oosterhout.

Nieuwe woningen in de meest duurzame wijk van Nederland

De dertiende bouwfase van de Tuinen van Sion is van start gegaan. De wijk zal honderdtweeëntwintig nieuwe energieneutrale woningen krijgen. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Rijswijk - De dertiende bouwfase bestaat uit 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111m² tot maar liefst 179m².

Modelwoning

Op maandag 12 november 2018 zijn alle betrokken partijen in Rijswijk bij elkaar gekomen om de overeenkomsten te ondertekenen en daarbij is gelijk feestelijk een nieuwe modelwoning geopend. De tuin van de modelwoning aan de Oleander 66 is ontworpen in samenwerking met leerlingen van het Wellantcollege in Rijswijk. De studenten bedenken verscheidende duurzame voorbeeldontwerpen waarin te zien is welke duurzame opties er zoal zijn. Dit project is een blijvend onderdeel om bewoners te stimuleren hun tuinen duurzamer in te richten.

Energieneutraal

Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal. De woningen bevatten onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik voor de toekomstige bewoners.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de nieuw te ontwikkelen huurwoningen in de loop van 2019 kunnen aanmelden. Meer informatie is te vinden op: www.rijswijkbuiten.nl.

Meer berichten