Buddy Vedder en Jill hebben de Sintboekjes gemaakt.
Buddy Vedder en Jill hebben de Sintboekjes gemaakt. (Foto: )

Gezelligheid in nieuwe Sintboeken

De redactie

Buddy en Jill klimmen in de pen

Acteur en presentator Buddy Vedder en blogster Jill zijn dit jaar in de pen geklommen en hebben in opdracht van Unox twee spiksplinternieuwe Sinterklaasboeken geschreven. Het is alweer voor de vijfde keer dat Unox in november boeken op de markt brengt waarin de Sint en zijn Pieten een hoofdrol spelen.

Rijswijk - "Ik moest echt uit mijn comfort zone treden", vertelt Buddy Vedder terwijl hij enthousiast door zijn boek bladert. "Dat was in het begin best wel eng. Acteren, zingen, dansen en presenteren is natuurlijk voor mij dagelijkse kost. Maar het schrijven van een kinderboek is toch even andere koek." Toch blijkt Buddy ook hiermee uitstekend uit de voeten te kunnen. "Ik ben erg blij dat ik het heb gedaan. Samen met de Engelse illustrator David Semple hebben we een te gek verhaal voor de kinderen gemaakt."
Blogster Jill draait haar hand niet om voor tekenen en schrijven, maar toch was het maken van de Sinterklaasboeken ook voor haar een uitdaging. "De doelgroep is geen tieners maar jongere kinderen dus dat was wel even schakelen", zegt zij. "Gelukkig kon ik nog goed herinneren hoe ik de Sinterklaastijd beleefde en dat bood voldoende inspiratie voor mijn verhaal." Uniek is dat Jill haar boek ook zelf heeft geïllustreerd. Jill ontwerpt al sinds haar vijftiende schoolagenda's. In 2017 debuteerde ze met haar eerste roman Elvy's eigen wereld: So boho, wat gelijk werd verfilmd. En sinds september is wederom een boekverfilming van Jill in de bioscopen te zien namelijk de film Elvy's wereld: So Ibiza.
Naast de boeken van Buddy Vedder en Jill is er ook een gaaf Aftelboek uitgebracht. Met dit doeboek vol puzzels, kleurplaten en strips kunnen de kinderen aftellen naar de verjaardag van de Sint.
De boeken van Buddy Vedder en Jill worden vanaf 13 november verkocht bij de Jumbo Supermarkten. Al 15 jaar lang worden er rond de Sinterklaastijd speciale Sintboeken in de supermarkt verkocht. Voor Unilever die achter de boeken zit dragen deze boeken bij aan gezelligheid en warme momenten in de Sinterklaastijd.

Ieder jaar schrijven BN' ers de speciale Sinterklaasboeken. Eerder al klommen Wesley Sneijder, Johnny de Mol en André Kuipers in de pen. We mogen vijf boeken weggeven. Wilt u één van deze boeken winnen, mail dan naar Groot Rijswijk, redactie.gr@persgroep.nl.

Meer berichten