Foto: Amy van Naamen

Gift4Kids steunt Rijswijkse kinderen

Amy van Naamen

Crowdfunding voor verwendag

Nog even en de decembermaand breekt aan. Niet voor iedereen een feestelijke maand. Voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, kunnen de feestdagen confronterend zijn. Onderneemsters Krista Hogendorp en Nathalie van Essen steken deze kinderen een hart onder de riem. Onder de naam Gift4Kids zijn de twee vrouwen een crowdfundingactie begonnen.

Rijswijk - Het doel is om vijf jongens en vijf meiden uit minderbedeelde gezinnen een mooie dag cadeau te doen. Nathalie gaf de eerste aanzet voor Gift4Kids. "Het is begonnen met mijn winkel met stoere jongenskleding. Je houdt altijd kleding over. Die gaan normaal in de uitverkoopbakken. Toen dacht ik: 'waarom niet weggeven in plaats van de overschotten in bakken te doen?' Boven de winkel zit Ruimte 18, die ik samen met Krista heb. Door de combinatie van de winkel en Ruimte 18 is het idee ontstaan. En zo zijn we groter en groter gaan denken." De kinderen krijgen op 19 december een complete verwendag aangeboden. Zo worden hun haren geknipt, krijgen ze nieuwe kleding, gaan ze uit lunchen en mogen ze een workshop freestyle painting volgen.

Om de verwendag voor de kinderen door te kunnen laten gaan, hebben de dames hulp nodig. "Er is een crowdfundingpagina voor Gift4Kids (nl.dreamordonate.com/dromen/gift-4-kids). Mensen kunnen op die site doneren. Het streven is om € 1.000 op te halen, dan hebben we € 100 per kind te besteden." De verwendag is in principe eenmalig, maar Krista en Nathalie hopen op meer. "Het zou super zijn als dit iets blijvends wordt. Als het goed loopt met de crowdfunding, willen we kijken of we van Gift4Kids een stichting kunnen maken." Ook na 19 december kunnen mensen nog een gift doen. "De pagina blijft na de verwendag online staan. Met wat na 19 december mogelijk binnenkomt, kunnen we nog een dag organiseren. Dan komen andere kinderen aan de beurt. Er leven 1.100 kinderen onder de armoedegrens in Rijswijk. Hoe meer kinderen we kunnen steunen, hoe beter."

Welke tien kinderen mogen komen, bepalen Nathalie en Krista niet. "Mensen kunnen zich niet bij ons aanmelden. Wij hebben contact met de gemeente. De Rijswijkse instanties die zicht hebben op welke gezinnen niet veel te besteden hebben, selecteren de kinderen." Krista en Nathalie hebben niet alleen hulp van vrijgevige Rijswijkers nodig, ook ondernemers kunnen hun steentje bijdragen. "Er zijn al veel lokale ondernemers die meedoen, maar meer bedrijven zijn zeer welkom. We willen de kinderen een goodiebag mee naar huis geven, zodat ze later ook nog plezier hebben van de verwendag. Alle hulp is welkom!" De goodiebag is niet alleen bedoeld voor de kinderen die mogen komen, maar voor het hele gezin. "Er zijn misschien broertjes of zusjes uit hetzelfde gezin, die niet geselecteerd zijn, maar net zo goed een opsteker kunnen gebruiken. En ook de ouders willen we laten meegenieten."

Meer berichten