Foto:

Frisbeeën meer dan een serieuze sport

'Geen arbiters bij Ultimate Frisbee'

Nico Mos

Bij de meesten is de frisbeesport wel bekend van het strand of het spelen in het park, maar er bestaat ook een heuse frisbee competitie. In Rijswijk is Ultimus Prime een frisbeevereniging die gehuisvest is op Sportpark Irene. Ronald Hagen, penningmeester en Jonna Voorendt, pr lid en voormalig trainster van de club, lichten één en ander toe omtrent deze sport.

Rijswijk - "Zondag 14 oktober jl. was het einde van het mix – seizoen, gespeeld op gras. Daar is Ultimus Prime vierde geworden van Nederland. Er deden 20 teams aan mee. Aangezien onze sport nog niet zo groot is en wij een landelijke competitie hebben, spelen we niet iedere week. Maar dat is opgelost door eenmaal per maand op een competitiedag drie of vier wedstrijden te spelen tegen teams uit het hele land", licht Jonna direct en tip van de sluier op. "Dat scheelt ons enorm aan reiskosten natuurlijk."

Ronald: "Onze vereniging heeft momenteel zo'n 30 tot 35 leden en wij willen graag doorgroeien dus is iedereen welkom (aanmelden kan via: info@ultimusprime.com). De contributie bedraagt € 110 per jaar en voor studenten rekenen wij de halve prijs. We hebben niet echt een minimumleeftijd. Iedereen is gewoon welkom."

Trots

Jonna: "In 2020 is het WK landen aan Nederland toegewezen en zal in Leeuwarden worden gehouden. De gehele Nederlandse frisbee gemeenschap is daar trots op". Ronald: "We spelen buiten op het veld 7 tegen 7 zonder scheidsrechters. Je speelt over de lengte van een voetbalveld, maar de halve breedte van een voetbalveld. Dus een relatief smalle strook. Je kunt scoren door de frisbee te gooien en die te vangen in het eindvak van je tegenstander."

"Op het moment dat je de schijf in handen hebt mag je niet meer lopen en moet je uit stilstand gooien. Door factoren zoals wind en regen zul je je techniek hierop aan moeten passen. Daar wordt zeker ook op getraind door trainers die ook bij ons spelen."

Meer berichten