Rianne Hagelaars wil graag samen met haar stichting 'Randje van Goud' ouderen een bijzondere dag bezorgen
Rianne Hagelaars wil graag samen met haar stichting 'Randje van Goud' ouderen een bijzondere dag bezorgen (Foto: Frans Limbertie)

Rianne haalt ouderen uit isolement

Frans Limbertie

'Weg van de geraniums'

Ouderen zijn de laatste twintig jaar misschien dan wel minder eenzaam geworden, door de toenemende vergrijzing zijn er wel weer meer bijgekomen. Rianne Hagelaars wil haar steentje bijdragen om ouderen zo nu en dan een mooie dag te bezorgen. Of zoals zij zelf zegt: een dag met een randje van goud!

Rijswijk - Rianne werkt als sociaal werker senioren. "Mijn taak is ervoor te zorgen dat ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen en leven. Het is werk dat mij bijzonder goed ligt en de omgang met ouderen maakt me erg gelukkig. Ik voel dat ik een klik heb met ze heb. Toch ben ik op zoek naar iets meer. Door mijn huidige werk en de persoonlijke ontwikkeling die ik de laatste jaren doormaakte, heb ik gemerkt dat ik nu voor mezelf wil gaan beginnen om professioneel met deze doelgroep aan de gang te gaan." Naast haar werk is Rianne ook verbonden aan de Zonnebloem, waar zij een aantal uren per week als bezoekersvrijwilliger werkt. "Werken met ouderen moet wel een beetje een roeping zijn," geeft ze toe. "Op de een of andere manier is het bij mij thuis met de paplepel ingegoten. Mijn moeder werkte als receptioniste in een verpleegtehuis, dus kwam ik daar als jong kind al vaak over de vloer. Niet zelden gebeurde het dat ik dan spontaan langs ging bij ouderen om een kopje thee met ze te drinken en gezellig te keuvelen. Dat was erg leuk en ik stak er altijd wat van op."

De Rijswijkse loopt al langer rond met een idee waar ze volledig haar passie in kwijt kan. Ze richtte daarom zeer recentelijk haar eenmansbedrijfje op en noemde het 'Randje van Goud'. Op afspraak komt Rianne op bezoek bij ouderen om samen met hem of haar een dag lang iets leuks te gaan ondernemen. "Het idee ontstond tien jaar geleden al", vertelt ze. "Zo kwam ik onlangs nog een zogenaamde flyer tegen die ik had gemaakt. Heb ik toen niets mee gedaan. Ik had nog geen flauw benul hoe ik dat toen moest aanpakken. Maar nu voel ik dat het de juiste tijd is om het tot uitvoer te brengen. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan van je hobby je werk te maken?" Hoe kwam ze aan de leuke naam? "Daar heb ik wel even over na moeten denken. Maar ineens wist ik dat het Randje van Goud moest worden. Wel grappig. Want mijn oma, waar ik altijd een hele bijzondere band mee heb gehad, zei vroeger altijd als we iets gezelligs samen hadden ondernomen: kind, dit was weer een dag met een gouden randje'!" Wat voor soort uitstapjes worden het? "We kunnen samen naar het het theater gaan, een filmpje pakken, gezellig winkelen, of een mooie wandeling maken. Maar ook samen thuis koken of Oudhollandse spelletjes doen is mogelijk. Ouderen hebben nu eenmaal toch vaak een mooi levensverhaal te vertellen. En ik ben daar oprecht geïnteresseerd in. Op die manier kunnen we er samen een geweldige dag van maken. Als mensen meer informatie van mij willen kom ik graag vrijblijvend bij ze langs voor een kopje thee. Ik zorg dan voor de koekjes." info@randjevangoud.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden