Het Rijswijkse stadhuis is een voorbeeld van 'jaren vijftig' architectuur. Het is opvallend door zijn omvang en de rijke uitvoering. Foto: Ridder van Doorne.
Het Rijswijkse stadhuis is een voorbeeld van 'jaren vijftig' architectuur. Het is opvallend door zijn omvang en de rijke uitvoering. Foto: Ridder van Doorne. (Foto: Ridder van Doorne)

Oude stadhuis als icoon

Menig bruidspaar is er getrouwd en ook bouwtechnisch kent het oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan een enerverende geschiedenis. Ga terug in de tijd en bekijk de nieuwe tentoonstelling van Museum Rijswijk: Iconen in Rijswijk. Het stadhuis aan de generaal Spoorlaan.

Rijswijk - Op de tentoonstelling wordt aan de hand van foto's, tekeningen en voorwerpen de bewogen geschiedenis van het stadhuis verteld. Honderden foto's van bruidsparen illustreren hoe ruim vijfendertig jaar het stadhuis dè trouwlocatie in Rijswijk was.

Ook krijgt de bezoeker een inkijkje in de bouw van het pand. Toenmalig burgemeester Archibald Bogaardt overtuigde de raad van de noodzaak van een nieuw stadhuis. Bogaardt verwachtte in 1954 met de bouw te kunnen starten, maar het rijk gaf geen toestemming. Pas tien jaar later kon de eerste paal worden geslagen. Eenmaal klaar begon het gebouw al snel mankementen te vertonen. De tentoonstelling is tot en met 13 januari 2019 te zien.

Meer berichten