Er was veel belangstelling voor de Kansenmarkt Foto: Erwin Dijkgraaf
Er was veel belangstelling voor de Kansenmarkt Foto: Erwin Dijkgraaf (Foto: )

60 matches op eerste Kansenmarkt

Onze redactie

De allereerste Kansenmarkt heeft maar liefst zestig matches tussen werkgevers en werkzoekenden opgeleverd. Daarmee gaat deze eerste editie die vorige week is gehouden meteen als uiterst succesvol de boeken in. Verantwoordelijk wethouder Jorke van der Pol: "Ik ben heel blij met de opbrengst van de markt."

Rijswijk - Er was dan ook bijzonder veel belangstelling voor de Kansenmarkt die het WerkgeversServicepunt (WSP) vorige week donderdag 4 oktober. op touw had gezet. Werkgevers, opleiders en werkzoekenden konden hier met elkaar in contact komen met als doel een baan of een scholingstraject in de wacht te slepen. In totaal waren er 23 werkgevers met ruim 50 vacatures en scholingsarrangementen. Zo'n 100 Rijswijkers kwamen kennismaken met de werkgevers en opleiders. Tijdens de markt zijn er uiteindelijk 60 geslaagde matches gemaakt. Meer dan de helft van de kandidaten heeft dus een match met een werkgever of opleider gevonden. In de meeste gevallen is er een afspraak gemaakt voor een vervolggesprek met de intentie om tot een arbeidsovereenkomst te komen.

De Kansenmarkt is een actie uit het Lokaal Sociaal Akkoord dat de gemeente, bedrijfsleven, waaronder de BBR en andere betrokken organisaties eerder dit jaar op 1 februari hebben gesloten. Daarin is afgesproken dat de partijen zich zullen inzetten om zoveel mogelijk Rijswijkse inwoners aan het werk te helpen. Op de Kansenmarkt waren naast werkgevers ook opleiding- en scholingsinstituten aanwezig. Zij boden allerlei bij- en omscholingstrajecten, afgestemd op de arbeidsmarkt. Dit moet helpen om de kansen voor zowel (kandidaat)werknemers als werkgevers te vergroten. Ook dat komt voort uit het Lokaal Sociaal Akkoord. Daarin is namelijk afgesproken om activiteiten in gang te zetten die onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar laten aansluiten.

Bezoekers konden tijdens de Kansenmarkt meedoen aan de workshop Pimp je CV. Hier gingen ze aan de slag met hun CV zodat deze voortaan meer opvalt bij sollicitaties. Sommigen konden hun aangepaste CV direct meenemen naar de speeddatesessies met de verschillende aanwezige werkgevers. Een aantal werkzoekenden nam zelfs plaats op de zeepkist om zichzelf met een korte pitch in het spotlicht te zetten. Een aanpak die door de werkgevers zeer werd gewaardeerd. Voor de helft van de pitchers leverde dit direct een match op.

Wethouder Werk en inkomen Jorke van der Pol kijkt terug op een succesvol event. "Ik ben onder de indruk van de grote belangstelling, zowel van werkgevers en opleiders als werkzoekenden.Er zijn vandaag veel contacten gelegd en afspraken gemaakt. En dat is precies waar de markt voor bedoeld was: om kansen te bieden. Want iedereen die kan werken, moet ook de kans krijgen om te kunnen werken. De komende tijd gaan we samen met werkgevers en opleiders meer van dit soort initiatieven ontwikkelen om Rijswijkers aan werk te helpen."

Meer berichten