In de praktijk blijkt het vertellen van uw levensverhaal veel voldoening te bezorgen aan u, uw familie en vrienden.
In de praktijk blijkt het vertellen van uw levensverhaal veel voldoening te bezorgen aan u, uw familie en vrienden. (Foto: Wil van Paassen)

Elk leven is een boek waard

Ieder mens heeft een verhaal. Menig oudere denkt of zegt wel eens: ‘Ik heb zoveel meegemaakt, ik zou een boek over mijn leven kunnen schrijven.’ Die gedachte kan werkelijkheid worden, met een vrijwilliger die uw levensverhaal optekent.

Rijswijk - De stichting Haagse Levensboeken organiseert nu ook in Rijswijk voor iedere oudere die dat wil het optekenen van zijn of haar levensverhaal. Op het Kom-erbij-festival was de feestelijke aftrap. De stichting koppelt een vrijwillig schrijver aan een verteller: degene die zijn of haar levensverhaal wil laten schrijven. Gedurende een aantal ontmoetingen wordt het leven van de verteller doorgenomen: een proces dat uitmondt in een levensboek.

Iedereen kan verteller zijn. Een goed geheugen is niet nodig, de behoefte om te praten is voldoende. De schrijvers zijn geen professionals, maar mensen die graag schrijven. Aan het schrijven van een levensverhaal zijn geen kosten verbonden. De eventuele drukkosten zijn doorgaans laag, maar wel in beginsel voor rekening van de verteller.

Op de www.haagselevensboeken.nl vindt u veel informatie en kunnen vertellers én schrijvers zich aanmelden. U kunt ook e-mailen naar info@haagselevensboeken.nl of bellen met Plony Kester, tel. nr. 06 44 376 092.

Meer berichten