Wethouder Marloes Borsboom. Foto: Najib Nafid
Wethouder Marloes Borsboom. Foto: Najib Nafid (Foto: Najib Nafid)

Amateurspalet portretteert bekende Rijswijker

Zondagmiddag 30 september is het zover! Dan zullen leden van Amateurspalet in hun atelier aan de Daniel Catterwijckstraat 4 in het Rembrandtkwartier een portret schetsen, schilderen of tekenen van de eerste bekende Rijswijker in een reeks. Wie zou hiervoor meer in aanmerking komen dan Marloes Borsboom, onze wethouder van Cultuur.

Rijswijk - In navolging van "Sterren op het Doek", het bekende tv programma van omroep Max, zal Marloes tijdens het poseren, vragen beantwoorden van een interviewer. Dit zal de uitdaging voor de kunstenaars natuurlijk alleen nog maar interessanter en groter maken.
Tussen 13.00 en 15.00 uur vindt het evenement plaats. Daarna nemen de kunstenaars het werk mee naar huis om het daar verder af te maken aan de hand van foto's.

"Ik vind het een uitdaging," zo zegt een van de leden van de vereniging. "Ik heb mij meteen opgegeven, maar vind het ook erg spannend. Zoals je zag in het tv programma kwamen er heel veel verschillende portretten uit en ik vond ze niet altijd even goed gelijken."
De zustervereniging van Amateurspalet in het centrum van Amsterdam, de Zondagsschilders, zetten ook al enkele jaren bekende Amsterdammers op het doek. Ze schilderden onder andere bij leven burgemeester Eberhard van der Laan. Wie weet welke bekende Rijswijkers de leden hierna nog allemaal gaan vereeuwigen. Bent u nieuwsgierig en vindt u het leuk om er bij te zijn? U bent van harte welkom.

Meer berichten