Frans neemt samen met accountmanager Sander de vacatures door.
Frans neemt samen met accountmanager Sander de vacatures door. (Foto: )

Aan het werk met de Franse Slag

Frans Limbertie

WSP helpt werkzoekenden op weg!

Verslaggever Frans Limbertie bezoekt voor Groot Rijswijk met regelmaat bedrijven om daar een ochtendje of middagje aan de slag te gaan. Zo was hij eerder al masseur en schoonheidsspecialist en gaat hij deze middag eens kijken wat er zoal gebeurt bij het Werkgeversservicepunt Rijswijk WSP.

Rijswijk- Ik word deze middag vriendelijk ontvangen door Sander Meijers. Hij werkt sinds vier jaar bij het WSP en is als accountmanager verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met werkgevers. "Wat ik doe is: ik ga bij die werkgevers langs om samenwerkingsafspraken met ze te maken om op deze manier onze kandidaten aan een baan te helpen." Sander merkte in het begin dat je als accountmanager veel acquisitie moet plegen om de vacatures binnen te halen. "Zo moesten we eerst nog zelf contact opnemen met werkgevers," vertelt hij. "Dan ging ik bij ze langs om over onze organisatie te vertellen en ze te laten weten wat we eventueel voor ze zouden kunnen betekenen. Inmiddels weten werkgevers ons tegenwoordig steeds beter te vinden. Het Lokaal Sociaal Akkoord dat de gemeente onlangs sloot met verschillende werkgevers en waar de BBR een belangrijke rol in speelt, heeft daar zeker aan bijgedragen." Een goede ontwikkeling dus en het biedt weer kansen voor mensen die al lang op zoek zijn naar een baan. "Absoluut," zegt Sander. "Wij proberen bedrijven zo veel mogelijk te ondersteunen en faciliteren door bijvoorbeeld kandidaten op een paar onderdelen nog wat trainen, kunnen we werkgever en werknemer dichter bij elkaar brengen. Zo hebben we op donderdag 4 oktober daarom dan ook een zogenaamde 'Kansenmarkt', waarbij werkzoekenden en mogelijke werkgevers kennis kunnen maken met elkaar."

Sander heeft die ochtend een afspraak staan met een goede klant van het WSP. Hij nodigt me uit om hem hierbij te vergezellen. Het bedrijf VDK Assurantiën zit om de hoek. Eigenaar en directeur Rob van de Kamp is gepokt en gemazeld in de autoverzekeringswereld in Nederland. Ook was hij werkzaam in Amerika als All State Agent. "Amerika en Nederland verschillen dag en nacht van elkaar wat betreft autoverzekeringen," zegt Rob. "Daar zijn de bedragen voor de wettelijk aansprakelijkheid vele malen lager dan zoals is vastgesteld in Nederland." Hij is op zoek naar een parttime kracht en Sander heeft een vrouwelijke kandidaat voor hem. Rob heeft haar cv doorgenomen en lijkt hier erg content mee. Wat hem betreft, mag ze op gesprek komen. Teruggekomen nemen we nog wat openstaande vacatures en cv's van kandidaten door. Zo zijn er functies als woonbegeleider, toezichthouder en gastheer/gastvrouw beschikbaar. Bij die laatste moet je denken aan een opgewekt iemand die met liefde hapjes en drankjes serveert en elke dag enthousiast klaarstaat om het gasten naar de zin te maken. En, oh ja, geen 9 tot 5 mentaliteit kent. Werklocatie is omgeving Den Haag en je kan aan de slag voor 32 uur. Wellicht een volgende opdracht voor de Franse Slag?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden