Wethouder Lugthart werpt de eerste bal.
Wethouder Lugthart werpt de eerste bal. (Foto: )

Tweede veld van Red Lions geopend

RIJSWIJK – Afgelopen zaterdag is onder grote belangstelling het tweede softbalveld bij de Rijswijkse Red Lions geopend. De belangstelling was zo groot,
omdat de vereniging op die dag ook hun jaarlijkse bedrijven-, familie- en vriendentoernooi organiseerde. Uiteindelijk was het team van The Peanuts de sportieve winnaar van de dag. Meer dan 20 teams hadden zich dit jaar voor dit gezellige toernooi ingeschreven, waaronder een team van de gemeente Rijswijk en een team van de gemeente Den Haag.

De Rijswijkse wethouder van sport, Björn Lugthart was speciaal naar Red Lions gekomen om door middel van het werpen van de 'eerste bal' het veld officieel in gebruik te nemen. De vereniging heeft de extra ruimte hard nodig. Na de zomer, nota bene tijdens de competitie, is er alweer een extra jeugdteam bijgekomen. Bovendien zijn de uiterst succesvolle eerste softbalteams van de vereniging hard op weg om dit jaar kampioen te worden in hun klasse. De dames in de eerste klasse; daarmee zouden ze dan promoveren naar de Silver League, het op één na hoogste niveau van het damessoftbal in Nederland, en de heren in de tweede klasse waarmee ze zouden promoveren naar de hoogste klasse van het herensoftbal in Nederland. En dat succes trekt nieuwe leden aan.

Meer berichten