Martin Bentvelzen op de plek waar hij zich de afgelopen 42 jaar prima thuis heeft gevoeld
Martin Bentvelzen op de plek waar hij zich de afgelopen 42 jaar prima thuis heeft gevoeld (Foto: Frans Limbertie)

Na 42 jaar zit het er voor Martin op

Frans Limbertie

Dekkers' oudste werknemer stopt

Na meer dan 42 jaar trouwe dienst komt er een einde aan het dienstverband van Martin Bentvelzen bij familiebedrijf Dekkers Slaapcomfort, de Beddenspeciaalzaak van Rijswijk en omgeving. Een loyale, sociale en harde werker, die altijd met rust en kalmte en een brok vakkennis onze trouwe klanten van advies en service heeft voorzien. "Ik ga hem vreselijk missen," zegt eigenaar Marco Dekkers. "En ik denk dat ik voor iedereen spreek, want Martin is iemand op wie je altijd kan bouwen en eentje die nooit verzaakt. Onmisbaar! Ik noem hem daarom dan ook mijn rots in de branding!"

Rijswijk- Het leek Marco een prima idee om de hoofdrolspeler voor onze krant in het zonnetje te zetten, middels wat aardige verhalen. "Leuk als Martin (mijn oom en tevens bedrijfsleider) volgende week de krant openslaat en hij een mooie grote foto van zichzelf met bijpassend artikel terugziet. Ik denk dat hij dit zeer waardeert." Je ziet en hoort het tegenwoordig niet veel meer, werknemers die zolang één en dezelfde werkgever trouw blijven. Zeker niet in de retailbranche. "Absoluut uniek," zegt Marco. "Vergeet niet dat hij bijna alles hier vanaf het begin heeft meegemaakt. Hij kwam bij ons binnenlopen als 23-jarige zoon van een hardwerkende tuinder in het Westland." Al snel werkte de jonge leerling zich op van technische man en verkoopadviseur/planner tot bedrijfsleider. "Martin heeft de verandering van houthandel naar Dekkers slaapcomfort grotendeels zelf uitgevoerd, en met collega Annemarie de beddenspeciaalzaak tot een waar begrip gemaakt," vertelt Marco enthousiast. "Net begonnen in 1976, ging hij op een dag een enorme partij lange houten delen ophalen op het Haantje. Die konden niet in het gele Simca bestelbusje, maar moesten op de imperiaal. Bij het oversteken van het spoor schoof deze door het gewicht van het hout naar achteren. De houten delen kwamen net niet op het spoor. Een heidens karwei om de houten delen veilig op de plek van bestemming te krijgen. Hoe hij dat geflikt heeft, weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Maar in de loop van de jaren is duidelijk geworden dat Martin vindingrijk genoeg is om dit soort zaken tot een goed einde te brengen. Ander voorbeeld is de vele inbraken bij ons in de jaren zeventig en tachtig. In die tijd moest mijn vader, die toen nog de zaak runde, als eerste naar de plek des onheils. Martin stond er ook altijd meteen, midden in de nacht of niet. Pure loyaliteit."

Op zaterdag 15 september, tussen 10 uur en 17.00 kan iedereen even een handje komen schudden met de aimabele Westlander in de zaak aan de Kerklaan. Is Martin een man die nu rustig van z'n pensioen gaat genieten? "Nou, ik betwijfel het. Hij straalt nog te veel energie uit om achter de geraniums te gaan zitten," zegt Marco. "Naast meer tijd voor zijn vrouw Ank zal hij ook zijn kleinkinderen de aandacht geven die ze verdienen. En zijn zoons Martyn en Barry helpen daar waar nodig. Mart, veel plezier en gezondheid toegewenst met je gezin in je welverdiende nieuwe levensfase!"

Meer berichten