Rijswijk telt nu zes schoolzones

Rijswijk heeft er met de Wethouder Brederodeschool en basisschool Het Kristal twee nieuwe schoolzones bij. Het aantal basisscholen met een schoolzone, herkenbaar aan verkeersborden met figuurtjes van tekenaar Dick Bruna, is nu zes.

Rijswijk - Wethouder Björn Lugthart (verkeer en vervoer) verrichtte bij beide scholen de feestelijke opening van de zone. Het aanleggen van deze zones rondom basisscholen is een maatregel waarmee de gemeente verkeersveiligheid rondom scholen wil verbeteren. Het is de bedoeling dat alle basisscholen een dergelijke zone krijgen. "Deze zones leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid", verklaart Björn Lugthart. "Elk kind moet veilig naar school kunnen."

Ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. Maar ook andere verkeersdeelnemers kunnen ervoor zorgen dat kinderen veilig over straat kunnen. Let op je snelheid, houd je aan de verkeersregels en wees extra voorzichtig als je in de buurt van een school komt." Maatregelen zoals een 30-kilometerzone en verkeersborden met figuurtjes van Dick Bruna zorgen ervoor dat andere verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoek van De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is gebleken dat automobilisten afremmen als ze deze borden zien. De scholen met een veilige zone zijn: de Melodie, de Piramide, Petrusschool, Godfried Bomansschool, de Wethouder Brederodeschool en het Kristal. Het is de bedoeling dat alle basisscholen een dergelijke zone krijgen.

Meer berichten