Foto:

Aafke gaat altijd voor het resultaat

'De jeugd van Inter Rijswijk floreert'

Nico Mos

Ze is Nederlands kampioen gesloten club geworden met de jongens A team in de competitie met het 3e herenteam. Daarnaast traint ze ook de B jeugd, het 2e, 3e en 4e seniorenteam van volleybalvereniging Inter Rijswijk. De trainer-coach achter deze successen is Aafke Verbrugge, die dit (mede) bewerkstelligt door de trainingsfaciliteiten bij Inter Rijswijk.

Rijswijk - "Natuurlijk ben ik hartstikke blij met de behaalde successen van het 3e team en de A jeugd, maar het zou nog mooier geweest zijn voor de opbouw van de talentenlijn als Heren1 behouden was voor de eredivisie", komt Aafke Verbrugge direct ter zake. "Als je kijkt naar de lijn die je aan het opbouwen bent was het (hoogste) niveau van het eerste team wel heel erg gunstig. Komend seizoen draaien we in de regio nog steeds mee op het hoogste niveau. De Heren1 in de topdivisie, H2 in de 1e divisie en H3 in de 3e divisie".

Jeugd

"Ik ga bij Inter Rijswijk alweer mijn zesde seizoen in. Ik ben honkvast en kan hier nog steeds mijn ei kwijt. Destijds heb ik aangevraagd om de jongens jeugdlijn op te mogen zetten. Er is in Nederland een tekort aan jongens en als vereniging kun je je met een sterke jongenslijn onderscheiden. Inmiddels heeft Inter Rijswijk zo'n 80 jongens en 100 meisjes en dat is best uniek. Waarbij de jongens zich zowel in de zaal als ook op de beach ontwikkelen. Ik denk niet zozeer in teams, maar in ontwikkeling. De jongens B en jongens A hebben de afgelopen vijf jaar op het hoogste niveau jeugd gespeeld en grossieren in prijzen. Afgelopen seizoen met jongens A Nederlands kampioen geworden, jongens B moeten nog even doorgroeien. Al worden daarvan weer veel naar de A jeugd doorgeschoven. Die kunnen het niveau wel aan. Een visie om ze net wat hoger te laten spelen. Ik draai op resultaat en..dat behalen we ook. In de afgelopen jaren heeft er binnen de jeugdafdeling een cultuuromslag plaatsgevonden. Jeugdleden met ambitie weten Inter Rijswijk steeds vaker te vinden", aldus Aafke Verbrugge.

Meer berichten