Ook onze verslaggever is nooit te oud om te leren. Hier krijgt hij aanwijzingen van schoonheidsspecialiste Marja Visser. Plony is onderwijl de rust zelve
Ook onze verslaggever is nooit te oud om te leren. Hier krijgt hij aanwijzingen van schoonheidsspecialiste Marja Visser. Plony is onderwijl de rust zelve

Aan het werk met de Franse Slag

Frans Limbertie

Een maskertje bij De Regenboog

De aanmeldingen om een ochtendje of middagje mee te draaien bij een bedrijf in Rijswijk blijven gestaag binnen komen. Deze keer is verslaggever Frans Limbertie aan de slag als schoonheidsspecialist bij de Reformdrogist De Regenboog.

Rijswijk - Al bijna vijfentwintig jaar bestiert Wil Visser samen met zijn vrouw deze speciaalzaak voor gezondheidsproducten. Voorheen op het Waldhoornplein en tegenwoordig gevestigd aan de Huis te Landelaan. Wil is een ervaren drogist met kennis van zaken. Zijn vrouw Marja bezit haar eigen beautysalon in het achterste gedeelte van de winkel en heeft mij uitgenodigd om te laten zien wat een doorsnee schoonheidsbehandeling nu eigenlijk precies inhoudt.

Marja heeft Plony, die al klaarligt voor de schoonheidsbehandeling, laten weten dat ik een handje kom helpen om wat te leren. Ze geeft haar klant eerst een scrubmassage. Terwijl ik toekijk zie ik hoe ze de scrub opbrengt en vervolgens Plony's gezicht langzaam masseert, waarbij ze met de vingertoppen ronddraaiende bewegingen maakt. Als de scrub er weer af is ga ik assisteren bij een enzym peeling. Dit alles voor de zogenaamde diepte reiniging. Met een spatel geeft Marja aan hoe ik dit precies aan moet brengen op het gezicht van Plony. Gelukkig gaat dit vrij simpeltjes. Hierna moet het goedje vijftien minuten intrekken en in de tussentijd breng ik samen met Marja een oogmaskertje aan. Marja vertelt dat een diepte reiniging tot de onderste lagen komt en de huid hier mooi schoon van wordt. Daarna halen we het eraf met een warm compres en sponsjes. Door het masker zijn de poriën flink open gaan staan. Met het gebruik van een goede lotion gaan die vanzelf weer sluiten. Een lichte crème maakt het werk af.. "De meeste vrouwen komen hier eens in de zes weken", zegt ze. "Thuis doen ze zelf ook nog wat kleine dingen. Iedereen heeft te maken met een droge huid en dan heb je gewoon even een scrub of peeling nodig", zegt Marja. " Als je wat ouder wordt moet je het nu eenmaal een beetje bijhouden", lacht ze. En hoe staat het bij de heren? "Bij mannen die voor een schoonheidsbehandeling komen, adviseer ik altijd om zich de ochtend ervoor niet te scheren. Door de lotion die ze na de behandeling aangebracht krijgen, kan de huid nogal gaan prikken en geïrriteerd raken."

Hierna help ik ook nog even een handje in de winkel. Een klant wil graag weten welke producten er zoal zijn voor mannen met prostaatklachten. "Je ontkomt er niet aan", zegt Wil. "Ik raad ze echter alleen maar aan wanneer je er al last van hebt. Niet preventief. Tachtig procent van de vijftig plussers heeft inderdaad te maken met een minder soepel werkende prostaat." Wil verkoopt diverse merken voor een betere werking van de prostaat. "Probeer deze maar eens," raadt hij de klant aan. "Dit is een proefpakje met een paar capsules. Ik hoor het wel als ze bevallen." Ondertussen komen mensen voor een kopje koffie binnenwandelen. De soiale functie van De Regenboog? "Ja", zegt Wil, "soms lijkt het hier wel de zoete inval."

Meer berichten