Fotograferen bij Fotoclub F70
Fotograferen bij Fotoclub F70 (Foto: Rob van Roosmalen)

Kom fotograferen bij Fotoclub F70!

Samen fotograferen is leerzaam en leuker! Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn van harte welkom bij Fotoclub F70 en kunnen aan alle activiteiten deelnemen. De leden komen elke dinsdagavond van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur bij elkaar om hun kennis te verbreden en te verdiepen. Iedereen kan zich in een informele sfeer en in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen. We helpen elkaar, geven tips en beoordelen elkaars fotowerk op een positieve wijze.

Gevarieerd programma

Het jaarprogramma bestaat uit verdiepingsavonden, gastsprekers, workshops, bespreekavonden, competities en excursies. Alles is afgestemd op de wensen van de leden.        

Meer informatie
www.fotoclubf70.nl.
Kom gerust een keer langs op een clubavond of op zaterdag 8 september 2018 bij onze kraam op het Strandwalfestival!

Locatie
Bibliotheek Rijswijk
Generaal Eisenhowerplein 101
2288 AG Rijswijk.
Dat is naast het NS-station.

Voor beginnende fotografen (óók voor niet-leden van Fotoclub F70) start op maandag 3 september weer de:

Beginnerscursus Digitale Fotografie

Ken je dat? Vol spanning laad je de foto’s van een fantastische vakantiereis in de computer, blijken de foto’s op het beeldscherm totaal niet de sfeer weer te geven die je daar aantrof……. Misschien is dan de “Beginnerscursus Digitale fotografie” van Fotoclub F70 wel iets voor jou!

Wanneer?
De cursus bestaat uit zes maandagavonden, te weten 3 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober en 26 november 2018 van 20.00 tot 22.15 uur in de Bibliotheek Rijswijk en een praktijkochtend (zondag 4 november).

Onderwerpen
De cursus is theoretisch, maar we gaan ook praktisch aan de slag. Iedere avond wordt er een huiswerkopdracht gegeven. Onderwerpen die aan bod komen zijn: diafragma en sluitertijd (wat kún en moet je ermee), hanteren van de camera, lenzen, statieven, compositie, scherptediepte, iso-waarde, het histogram, witbalans, raw versus jpeg, basiskennis Lightroom.

De bedoeling van de cursus is dat je na het volgen hiervan de camera niet meer op de “auto”stand zult zetten. Dat je je dusdanig bewust geworden bent van de mogelijkheden van de camera, zodat je ZELF de controle overneemt en voor bepaalde camera-instellingen kiest!

Kosten
De kosten voor de totale cursus inclusief lesmaterialen bedragen € 110,00. Kijk voor meer informatie op www.fotoclubf70.nl.

Meer berichten