Chris van Dop: "vier jeugdkampioenen is natuurlijk een visitekaartje voor de club"
Chris van Dop: "vier jeugdkampioenen is natuurlijk een visitekaartje voor de club" (Foto: )

BC Randstad kent een top jaar

'Maar liefst vier jeugdkampioenen'

Nico Mos

Badminton Club Randstad heeft het afgelopen seizoen van zich doen spreken. Zowel bij de senioren als junioren kon de club kampioenen verwelkomen. Bij de jeugd zijn twee teams onder 19 kampioen geworden, een team onder 17 en een opstap team. Reden genoeg om bestuurslid junioren Chris van Dop (49) aan het woord te laten hoe de jeugd er in het algemeen voor staat bij BC Randstad.

Rijswijk - ,,Er zijn twee kampioen in de leeftijdscategorieën onder 19 jaar. Een team is kampioen in hun poule, regionaal kampioen Zuid West geworden en ook Nederlands Regionaal Jeugdcompetitie kampioen geworden. Dit team speelt ook al competitie bij de senioren als team 2, dus wennen aan een steeds hoger niveau", stak van Dop direct van wal. ,,Daarnaast is nog een ander onder 19 team kampioen geworden van hun poule. Dat deed ook een onder 17 team en een opstapteam. Dus vier jeugdkampioenen, dat een visitekaartje is voor de club, want zo vaak gebeurt dit niet. Wij hebben sowieso een top jaar achter de rug, want bij de senioren zijn ook vier teams kampioen geworden".

Vliegwiel

,,Een nieuwe sporthal zal zeker voor BC Randstad als een vliegwiel kunnen gaan werken. Met de huidige speellocaties, de Van Zweedenhal en de Schilp, gaat dat qua ruimte maar net. Met een nieuwe hal zullen we impuls krijgen qua leden en speelmogelijkheden. Wij hebben momenteel zo'n 50 jeugdleden, die in negen of tien teams vanaf januari de competitie spelen. Overigens speelt ieder jeugdlid, die in het najaar lid is geworden bij BC Randstad altijd direct competitie (opstapcompetitie). Twee jaar geleden hebben wij, de juniorencommissie, waarin ik zitting heb, een juniorenbeleidsplan gepresenteerd. Met o.m. hoe kun je de club meer laten groeien, want we zijn als club niet ontevreden, maar het aantal jeugdleden staat wel licht onder druk. Een punt van dat beleidsplan is de aanwas bij de jeugd, vanaf vijf jaar, te stimuleren d.m.v. clinics en wervingscampagnes".

Meer berichten