Kim geconcentreerd aan slag
Kim geconcentreerd aan slag (Foto: Henk Kusters)

'Spelen in de VS is helemaal super'

Kim Kusters in de World Series

Nico Mos

Omdat ze Europees kampioen geworden (in de finale versloegen zij Tsjechië met 4-3, red.) zijn op het EK Little League, mag Kim Kusters, speelster van Red Lions, met haar team South West Thunders, deelnemen aan de World Series Little League in Delaware (VS). Zij doen dat namens Europa. Ook komen haar Red Lions teamgenoten Carmen Dijkhuizen en Julia van der Meer uit in dit team. Vlak voor haar vertrek naar Amerika, licht Kim (16) één en ander toe.

Rijswijk - "Het is sowieso supergaaf om dadelijk in Amerika de World Series Little League te mogen spelen. Daar kijk ik echt naar uit", blikt Kim alvast vooruit op de week Amerika die in het verschiet ligt. "We vliegen eerst naar Chicago waar we een tussenstop hebben van 90 minuten en daarna gaan we door naar Philadelphia en vervolgens met de bus naar Delaware. We zitten daar met ons team – de South West Thunders – in een hotel. Deze (snoep)reis hebben we verdiend omdat we met dit team het NK en het EK hebben gewonnen." Vader Kusters licht toe: "Kim is in principe lid van Red Lions, maar daarnaast speelt ze ook in het regioteam de South West Thunders ( Den Haag en Rotterdam). Daar word je dan voor geselecteerd. Afgelopen december mocht Kim na een paar trainingen voor dat team uitkomen." Het team bestaat uit 13 meiden waarvan drie van Red Lions. Met het juniorenteam van Red Lions speelt Kim 1e klasse en zijn ze bij de bovenste vier geëindigd. Die spelen nog om het kampioenschap. "Dat loopt nog", vader Kusters. "Na de vakantie gaan ze daar mee verder. Als extra uitdaging speelt Kim daarnaast nog bij Wassenaar DS1 – ook met Julia van der Meer – in de senioren. Om zo meer weerstand te kweken. En Carmen ( Dijkhuizen) speelt in Red Lions Dames 1."

"Naast dit prima resultaat van de jeugd is Dames 1 van Red Lions ook goed bezig. Zij spelen om promotie naar de Silver League", aldus Kim, die al vanaf haar achtste jaar softbal speelt en 4x per week traint en waar haar school niet onder lijdt.

Meer berichten