Foto: Foto:

Komkommertijd

Rijswijk viert vakantie en het nieuws valt meteen stil. Oké, we worden overspoeld met (toepasselijke zinspeling) berichten over hitte, droogte en neerslagtekorten. Maar om daarvoor nu ook deze hele column weer te gaan gebruiken.

Natuurlijk blijft er altijd wel íets te melden. Wat te denken van het barbecueverbod in ons eigen Wilhelminapark. De enige bbq-gedoogplek in deze gemeente nota bene. Maar nu even niet. Vanwege brandgevaar wordt er voorlopig niks gedoogd. Informatieborden in vreemde talen wijzen de parkbezoekers erop dat het tijdelijk niet is toegestaan fikkie te steken in het park. Niet alle bezoekers hebben daar oren naar en dus hebben wijkagent en andere Rijswijkse handhavers nu de handen vol om de smeulende kooltjes te doven.

Inkorten buslijn 23 houdt zomerse gemoederen op temperatuur

Ook het Rijswijkse openbaar vervoer houdt de zomerse gemoederen op temperatuur. Hoe bussen onze gemeente wel of niet doorkruisen, wordt tegenwoordig bepaald door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), een samenwerkingsverband van 23 gemeenten waaronder ook Rijswijk. Niet de gemeente maar die MRDH bepaalde onlangs dat de route van buslijn 23 moet worden ingekort. Tot groot ongenoegen van vooral de oudere bewoners in de Muziekbuurt. Die gingen afgelopen week – gewapend met spandoeken en rollators – over tot de blokkade van een abri aan de Admiraal Helfrichsingel.

En terwijl u lekker van uw vakantie geniet, stuurde diezelfde MRDH onze regionale busvervoerder Connexxion de laan uit. De komende twaalf jaar mag het van oorsprong Israëlische bedrijf ERB deze vervoersklus klaren. Zolang ze maar niet in Sjekels worden uitbetaald maakt dit voor de meeste buschauffeurs overigens niks uit. Zo flexibel als die tegenwoordig zijn, strikken zij straks een andere kleur stropdas om en tuffen ze verder in een streekbus met een ERB-sticker op de neus.

Een rondje langs de sportvelden dan maar? Die liggen er deze vakantieperiode verlaten bij, ook daar valt even geen nieuws te halen. Een van de weinige noemenswaardige lokale sportprestaties is wellicht het succes dat geboren Rijswijker Jeffrey de Zwaan heeft op het dartspodium in het Britse Blackpool. Onverwachts versloeg hij daar in een rap tempo 's werelds beste spelers, totdat Gary Anderson daar genoeg van kreeg en hem in de halve finale van de World Matchplay alsnog dwong zijn pijltjes op te ruimen.

Nee sorry, er is even geen echt nieuws vanuit het Rijswijkse. Ik fiets straks maar weer langs mijn moestuin. Om daar een mals kropje sla te snijden, een handjevol snijbonen en – het is er tenslotte nu tijd voor – zo'n heerlijke onbespoten komkommer.

Meer berichten