VVGV-leden Roy en Conny Emmel genieten zichtbaar op het zomerfeest. (foto Annemarie de Vries)
VVGV-leden Roy en Conny Emmel genieten zichtbaar op het zomerfeest. (foto Annemarie de Vries) (Foto: Annemarie de Vries)

Indische rockers in Hollandse herberg

Annemarie de Vries

Afgelopen zaterdagavond herleefden de tijden van tempo doeloe in herberg Vlietzigt in Rijswijk, waar de Indische vereniging VVGV haar zomerfeest vierde. Ruim 200 bezoekers genoten van een heerlijke muzikale avond. Zelfs de temperatuur deed aan Indië denken.

Rijswijk - De vereniging wil meer jongeren interesseren, vandaar deze ietwat andere formule dan de leden gewend zijn, de meeste feesten van de vereniging zijn op zondagmiddag, vooral vanwege de veelal hoge leeftijd van de leden (gemiddeld 85). Jong en oud bevolkte deze avond de ruime dansvloer, begeleid door zanger Dave G en Indo-rock band Eastern Aces. Er werd rustig begonnen met een Engelse wals en rumba, maar ook een voor snelle jive draaien met name de wat jongere ouderen hun hand niet om.

Vooral bij de poco poco (Indonesische linedance) was het dringen voor een plaatsje op de dansvloer. Voor de poco poco ben je tenslotte nooit te jong of te oud. Voorzitter Rosemarie Bernasco legt uit: "We proberen inderdaad wat meer jongeren aan te trekken en denken na over extra activiteiten voor deze doelgroep. Dit feest is een leuk begin. Het gaat gewoon om de gezelligheid, het met elkaar zijn. Zoals je ziet kletst en danst iedereen gezellig met elkaar. Ons oudste lid is 100 en het jongste in de 20. We hebben negen keer per jaar soos op zondagmiddag met altijd live muziek, twee grote feesten, twee dagtochten en nu dus dit zomerfeest." Deze avond bestonden de hapjes uit Hollandse bittergarnituur, maar bij de soosmiddagen zijn er altijd heerlijk Indische hapjes verkrijgbaar en bij de feesten in november en april wordt er altijd een lekkere Indische maaltijd verzorgd.

Hoewel de meeste activiteiten van de vereniging plaats vinden in Rijswijk en Den Haag komen de leden uit het hele land. Penningmeester Peter Emmel: "vandaag zijn er bijvoorbeeld leden speciaal uit Amsterdam, de Bollenstreek, Utrecht, Maarn en Doorn gekomen, maar de meesten komen toch wel uit de regio Haaglanden."

Meer berichten