Petitie voor het behoud bus 23

Bewoners van de Muziekbuurt zijn boos over het schrappen van buslijn 23. In het nieuwe vervoerplan van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat de bus niet langer door de Muziekbuurt rijden. Rijswijks Belang is een petitie begonnen om de verbinding te behouden.

Rijswijk - Het gemeentebestuur, in de persoon van mobiliteitswethouder Björn Lugthart, deelt het ongenoegen over het schrappen van de Muziekbuurt uit de busdienst. De gemeente heeft zich steeds tegen het vervoersplan verzet. Lugthart zei vorige week na het besluit van de MRDH in deze krant dan ook te blijven aandringen op terugdraaien van de beslissing. "Ook is afgedwongen dat in de gaten gaat worden gehouden of er daadwerkelijk tijdwinst is door het schrappen van de haltes in de Muziekbuurt'', zegt een woordvoerder van de gemeente Rijswijk. "Als dat niet zo is dan zal de MRDH moeten heroverwegen om bus 23 daar terug te laten keren.''

Rijswijks Belang is de petitie begonnen en wil de opgehaalde steunbetuigingen bij de MetropoolRegio Rotterdam Den Haag gaan aanbieden.

 

Meer berichten